Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Tweede coronagolf weerhoudt Nederlanders niet van parkeren

Uit de parkeerbarometer van parkeerapp EasyPark blijkt dat de nieuwe coronamaatregelen beperkte impact hebben gehad op het aantal parkeertransacties.

Tweede coronagolf weerhoudt Nederlanders niet van parkeren

Daling nihil

Mensen meden de steden niet, afgaande op het aantal parkeertransacties; in Rotterdam en Den Haag bleef het aantal nagenoeg hetzelfde (+0,3% en -0,8%). De ‘grootste’ daling in parkeertransacties is in Amsterdam te vinden met 2,2 procent. Op landelijk niveau daalde het aantal met een nihil percentage, namelijk 0,8 procent.

De nieuwe maatregelen waren dinsdag 6 oktober om 18:00 uur een week van kracht. Tijdens de laatste coronapersconferentie kwam het dringende verzoek om grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag te vermijden. Het aantal parkeertransacties is hier echter amper gedaald, waardoor het lijkt alsof er niet massaal gehoor is gegeven aan deze oproep.

Een daling in landelijke parkeertransacties liep echter gedurende de week iets verder op naar 7,2 procent in heel Nederland op zondag 3 oktober. Gemiddeld genomen waren er in de dagen na de persconferentie slechts 0,9 procent minder parkeertransacties in vergelijking met week 39, de week voor de persconferentie.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.