Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Nederland ging dit weekend weer flink de hort op, zo blijkt uit onze barometer

We zagen het aantal parkeertransacties afgelopen weekend flink toenemen. Uit onze parkeerbarometer blijkt dat Nederland het afgelopen weekend weer meer op pad ging dan de weken ervoor.

Nederland ging dit weekend weer flink de hort op, zo blijkt uit onze barometer

De coronamaatregelen hebben nog steeds impact op het parkeer- en reisgedrag van Nederlanders, maar de eerste versoepelingen lijken meteen effect te hebben. Waar doordeweeks nog een gemiddelde landelijke daling van 0,1 procent ten opzichte van de week ervoor te zien was, steeg het aantal parkeertransacties tijdens het weekend flink met 9,2 procent. Gemiddeld genomen steeg het aantal parkeertransacties licht ten opzichte van week 16, namelijk met 1,9 procent*.

Drukte blijft weg uit de grote steden

Als nummer 1 parkeerapp met ruim 2,5 miljoen actieve parkeerders in Nederland hebben wij bij EasyPark goed zicht op de ontwikkelingen in de Nederlandste mobiliteit. De parkeerdata laten op zowel nationaal als lokaal niveau zien hoe Nederlanders zich met de auto voortbewegen.

Opvallend is dat het aantal parkeertransacties in de grote steden vorige week ten opzichte van de week ervoor is gedaald (-3,6%), terwijl in de rest van Nederland de transacties zijn gestegen (+8,9%). Kustplaatsen als Bergen en Noordwijk waren met name in trek. Amsterdam laat een flinke daling van 8,3 procent zien, terwijl in Eindhoven juist een aanzienlijke stijging van 10,7 procent werd waargenomen*.

*In veel steden en gebieden is parkeren op feestdagen gratis. Zonder de parkeertransacties op Koningsdag was er een landelijke stijging van 9,7 procent ten opzichte van week 16 zichtbaar.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.