Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Parkeerapp Parkmobile verdwijnt definitief en is vanaf nu EasyPark

De drie miljoen Nederlandse gebruikers van de Parkmobile-app zullen de app vanaf deze week zien transformeren in het merk EasyPark. Dertien jaar geleden werd de eerste Parkmobile-app gelanceerd. Sindsdien heeft de kleur groen altijd de boventoon gevoerd. Dat is nu verleden tijd. Na de overname van Parkmobile door de EasyPark Group in 2021 is de migratie van het merk deze week echt gestart.

Parkeerapp Parkmobile verdwijnt definitief en is vanaf nu EasyPark

Het van oorsprong Nederlandse Parkmobile is met 3 miljoen actieve gebruikers (5 miljoen downloads) de grootste parkeerapp in Nederland. Het merk Parkmobile verdwijnt deze maand definitief en wordt EasyPark formerly Parkmobile. Vanaf vandaag worden gebruikers gevraagd hun app-icoon aan te passen naar dat van EasyPark. Ook de app zelf krijgt een make-over. Gebruikers hoeven geen nieuwe app te downloaden en de Parkmobile-app gaat steeds meer lijken op de EasyPark-app. Dit gaat in eerste instantie om de uitstraling en geleidelijk ook wat betreft functionaliteit.

   

Van bellen voor een parkeerplek in 2000 naar innovatief parkeren in 2023

EasyPark is in het jaar 2000 opgericht in Nederland. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Wat de naam al zegt: je kon door te bellen met je mobiel een parkeersessie starten en beëindigen. In 2010 werd het bellen vervangen voor de bekende app. De verdere ontwikkeling van smartphones zorgde voor een nog grotere groei. Het gemak van de app zorgde ervoor dat miljoenen Nederlanders bekend raakten met het merk Parkmobile. Maar innovaties als het gaat om parkeren staan niet stil.

Marius Koerselman, Country Director EasyPark Nederland: “De laatste paar jaar zijn er interessante functionaliteiten toegevoegd. Denk aan kentekenherkenning bij parkeergarages en find and park. Dit is een functionaliteit die je in drukke binnensteden leidt naar een vrije parkeerplek. Daarnaast worden wij steeds minder afhankelijk van de app op je mobiel. Merken als Mercedes, Volvo, Polestar en Renault bieden EasyPark in hun nieuwe modellen al standaard via het dashboard aan.”

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.