Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

EasyPark Group heeft intentie om PARK NOW Group over te nemen

De voorgenomen overname van PARK NOW Group van de aandeelhouders BMW Group en Daimler Mobility AG, opererend in Nederland en België onder de namen EasyPark en Park-line, ligt momenteel ter goedkeuring bij de relevante autoriteiten.

EasyPark Group heeft intentie om PARK NOW Group over te nemen
  • De voorgenomen overname van PARK NOW Group door EasyPark Group maakt het mogelijk de volgende strategische stap te zetten om dé toonaangevende, wereldwijde, digitale mobiliteitsspeler te worden die voordeel behaalt uit het combineren van eersteklas technologie en globale dekking.
  • De voorgenomen transactie van PARK NOW Group naar EasyPark Group creëert een grotere dekking van eersteklas digitale parkeer- en mobiliteitsdiensten, die toegang geven tot parkeren in zowel parkeergarages als op straat, parkeerassistentie (Find & Park), oplaadfunctionaliteit voor elektrische voertuigen en moeiteloze in-car integratie.

De voorgenomen overname van PARK NOW Group van de aandeelhouders BMW Group en Daimler Mobility AG, opererend in Nederland en België onder de namen EasyPark en Park-line, ligt momenteel ter goedkeuring bij de relevante autoriteiten.

Onder de noemer van PARK NOW Group hebben beide eigenaren van de YOUR NOW Joint Ventures in de afgelopen jaren een wereldwijde aanbieder van digitale parkeerdiensten ontwikkeld. PARK NOW Group opereert onder de merken RingGo, PARK NOW, Park-line en EasyPark in elf landen. PARK NOW Group biedt een breed portfolio aan digitale diensten gerelateerd aan parkeren – zowel in parkeergarages als op straat in meer dan 1.100 steden. Klanten kunnen vooraf via de app online parkeerplaatsen reserveren, boeken en betalen.

EasyPark is een snelgroeiend, Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten helpt om in één gebruiksvriendelijke applicatie op afstand moeiteloos zowel parkeerplaatsen als oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen te vinden, beheren en betalen. Met zijn toonaangevende technologie ondersteunt EasyPark zijn gebruikers, de bedrijven waarvoor het werkt, steden en parkeerbeheerders met parkeeradministratie, planning en beheer in meer dan 2.200 steden in 20 landen in Europa en in Australië. Het bedrijf is door Deloitte onderscheiden als ‘Best Managed Company’ in 2019 en 2020. EasyPark is in Nederland actief in 117 steden.

Wereldwijde dekking

Door deze voorgenomen overname van PARK NOW Group kan EasyPark verder groeien en een wereldwijde trendsetter in parkeergerelateerde digitale diensten worden. De twee spelers zijn perfect gepositioneerd voor marktdekking in de Verenigde Staten en Europa. Beide dienstverleners zijn zeer toegewijd aan klanttevredenheid en delen een bedrijfscultuur die gebaseerd is op technologisch enthousiasme en een continue zoektocht naar verbetering. Ze worden gedreven door dezelfde passie voor slimme mobiliteit en schonere, leefbare steden. Dankzij hun wereldwijde dekking, schaalgrootte en een geïntegreerd portfolio, is het de intentie van EasyPark om in verdere groei en expansie te voorzien en zal het bedrijf in de toekomst nog beter een geïntegreerde diensten bieden voor zijn klanten.

Esther van der Meer, Managing Director EasyPark Nederland en België: “EasyPark, EasyPark en Park-line worden gedreven door dezelfde passie voor slim parkeren. Door onze vaardigheden te bundelen in het aanbieden van innovatieve parkeeroplossingen aan meer klanten, steden en beheerders kunnen we onze reis richting een schonere en slimmere mobiele toekomst significant accelereren.”

Bernd Reul, Country Director EasyPark, zegt: “Het is fantastisch dat EasyPark nu door de voorgenomen overname van PARK NOW Group de volgende stap kan zetten. Dit betekent dat we verder kunnen innoveren en ons dienstenportfolio in Nederland kunnen ontwikkelen en ons bedrijf kunnen laten groeien door meer steden, parkeerbeheerders en automobilisten te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om deze reis aan te gaan.”

Alle partijen hebben besloten om de voorwaarden van de transactie niet openbaar te maken. De transactie ligt ter goedkeuring bij de relevante autoriteiten.

Media contact

Parkmobile

Sjouke van Houten, PR & Communications Manager Parkmobile
T: +31 6 11 13 04 49
M: sjouke.vanhouten@park-now.com

Willemijn Albers, account executive Team Lewis
T: +31 14 31 51 59
M: parkmobile@teamlewis.com

EasyPark

Louise Ekman, Head of Group PR
T: +46 70 5222 117
M: louise.ekman@EasyPark.net

Over EasyPark

EasyPark is een snelgroeiend, Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten helpt om in één applicatie op afstand in alle landen moeiteloos zowel parkeerplaatsen als oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen te vinden, beheren en te betalen. Met zijn toonaangevende technologie ondersteunt EasyPark zijn gebruikers, de bedrijven waarvoor het werkt, steden en parkeerbeheerders met parkeeradministratie, planning en beheer in meer dan 2.200 steden in 20 landen in Europa en Australië. Het bedrijf is door Deloitte onderscheiden als ‘Best Managed Company’ in 2019 en 2020.

Over Parkmobile

EasyPark en Park-line zijn onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line opereert de organisatie momenteel in meer dan 1.100 steden in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner, gezonder en leefbaarder te maken.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.