De overname van PARK NOW Group door EasyPark Group is nu rond

De autoriteiten hebben hun goedkeuring aangekondigd voor de overname van de wereldwijde dienstverlener voor digitale parkingdiensten PARK NOW Group door EasyPark Group. De EasyPark Group kondigde vandaag aan dat de transactie rond is en dat PARK NOW Group vanaf 1 juni 2021 deel zal uitmaken van EasyPark Group.

De overname van PARK NOW Group door EasyPark Group is nu rond

Op 9 maart kondigde EasyPark Group zijn intentie aan om de wereldwijde dienstverlener voor digitale parkingdiensten PARK NOW Group over te nemen. De overname werd nu onvoorwaardelijk goedgekeurd door de relevante antitrustautoriteiten en alle activa en passiva zijn overgedragen van de aandeelhouders van BMW Group en Daimler Mobility AG aan EasyPark Group.

De overname stelt EasyPark Group in staat om verder te groeien en een wereldwijde pionier te worden in digitale parkingdiensten, het laden van elektrische voertuigen en mobiliteitsdiensten. De twee bedrijven zijn perfect gepositioneerd met een bijkomende marktdekking in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, het VK (inclusief Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales) en de rest van Europa. Met een groeiend netwerk van momenteel 3.200 steden wereldwijd. Na het afronden van de overname geeft Jörg Reimann, huidig CEO van PARK NOW Group de fakkel door aan Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group, die CEO wordt van de uitgebreide Group.

“Dit is een historische mijlpaal in de sector, en we zijn zeer enthousiast om aan deze reis te beginnen. Ik ben vooral trots dat ik deze sterke organisatie met getalenteerde werknemers mag leiden. Dankzij onze wereldwijde dekking en schaal, en onze geïntegreerde portfolio, zullen we steden leefbaarder kunnen maken met de ontwikkeling van nieuwe, slimme en geïntegreerde digitale diensten”, zegt Johan Birgersson, CEO van EasyPark Group.

“We zijn verheugd met de samensmelting van twee succesvolle bedrijven tot een koploper in de sector van digitale parkingdiensten. PARK NOW Group en EasyPark vormen een perfecte match en zullen een aantrekkelijk en innovatief aanbod bieden aan klanten wereldwijd”, zegt Stephan Unger, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Mobility voor Finance, Controlling, Risk Management en Digital Mobility Solutions.

“PARK NOW Group is in geweldige handen om in de toekomst nog meer succes te halen. De overname zal de activiteiten verbeteren ten gunste van de klanten en innovatie. Samen zullenEasyPark Group en PARK NOW Group een ruime waaier van digitale parkingdiensten kunnen aanbieden, waardoor ze goed gepositioneerd zijn in een steeds meer geïntegreerde wereld”, zegt Rainer Feurer, Senior Vice President of Corporate Investments bij BMW Group. De integratie van de twee bedrijven vindt plaats in diverse stappen wat betreft commerciële aanbiedingen, interne organisatie en werkmethodes.

“We beginnen nu aan de ontdekkings- en integratiefase waaruit we zeker lessen zullen leren over de kracht, de kennis en de spirit van zowel PARK NOW Group en EasyPark Group om aan ons toekomstig succes te bouwen. Samen hebben we een geweldig potentieel, en als verenigd bedrijf zullen we nog meer waarde kunnen bieden aan automobilisten, bedrijven, steden en parkingoperatoren wereldwijd”, zegt Johan Birgersson.

De partijen zijn overeengekomen dat ze de voorwaarden van de transactie niet zullen bekendmaken.

Korte beschrijving van de PARK NOW Group

PARK NOW maakt deel uit van YOUR NOW, een wereldwijde joint venture in mobiliteitsoplossingen opgericht door BMW Group en Daimler AG. Onze parkingoplossingen zijn beschikbaar in meer dan 1.100 steden wereldwijd en de Groep is actief onder de merken PARK NOW, Parkmobile, Park-line en RingGo. Ga naar www.parknowgroup.com voor meer informatie.

Perscontact

Louise Ekman, Head of Group PR, EasyPark Group
louise.ekman@Easypark.net / +46 70 5222 117
Volg de EasyPark Group in onze newsroom: www.easyparkgroup.com/news

Over EasyPark Group

EasyPark is een toonaangevend, snel groeiend techbedrijf in parkeeroplossingen dat automobilisten helpt een parkeerplaats te vinden, parkeermogelijkheden te managen en hun elektrisch voertuig op te laden. Onze unieke en hypermoderne technologie helpt ook bedrijven, steden, parkingoperatoren en vastgoedeigenaren met de administratie, de planning en het datagedreven management in meer dan 2.200 steden in 20 landen. Met elke parkeerplek maken we het leven in de stad beter.Ga naar www.easyparkgroup.com voor meer informatie.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Parkmobile. Alle rechten voorbehouden.