Contact
help

PaaS Congres 2019

Parking as a Service. Voor partners in parkeren.
Donderdag 27 juni 14.00 – 19.30 uur Veerensmederij in Amersfoort

Bekijk de foto's

Smart City Parking Solutions

Het thema van het congres is Smart City Parking Solutions. Oftewel slimme oplossingen, waarmee we parkeren en mobiliteit efficiënter kunnen organiseren, ten behoeve van beter leefbare steden. We geven onze visie op de rol van mobiliteitsdata hierin en we delen data met u. Denk aan het aantal parkeeracties binnen een bepaald gebied of de brandstoftypes van de geparkeerde auto’s. Kortom, we gaan in gesprek over waardevolle informatie voor u om parkeerservices en het mobiliteitsbeleid te innoveren en optimaliseren.

Inspirerende sprekers

We hebben interessante sprekers voor u, zowel met politieke als wetenschappelijke achtergrond, waaronder Eerste Kamerlid en tevens voorzitter van het congres Annemarie Jorritsma-Lebbink. Zij begeleidt ons door de middag en deelt haar inzichten over duurzame mobiliteit in Nederland vanuit haar politieke standpunt.

Annemarie Jorritsma-Lebbink
Annemarie Jorritsma-Lebbink heeft een lange carrière in de politiek en de publieke sector. Ze was kamerlid, minister van Verkeer en Waterstaat en Economische zaken en burgemeester van Almere. Op dit moment is ze fractievoorzitter in de Eerste Kamer-fractie en vicevoorzitter van de commissie Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening.

Dr. Giuliano Mingardo
Dr. Giuliano Mingardo, senior onderzoeker bij het Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economcis (Erasmus UPT), neemt u mee in de mobiliteit van de toekomst. Hij is gespecialiseerd in parkeerbeleid en mobiliteitsmanagement en adviseert regelmatig (lokale) overheden en bedrijven over deze kwesties. Zijn onderzoek richt zich nu op de relatie tussen parkeren, mobiliteit en retail in stedelijke gebieden en op de wisselwerking tussen parkeren, mobiliteit en gebiedsontwikkeling.

Programma

14.00 Ontvangst

14.30 Introductie Parking as a Service
Tijdens de introductie van het PaaS Congres leggen we uit waarom we parkeren zien als een service (PaaS). We bespreken de stappen die we kunnen maken met behulp van Smart City Solutions én goede samenwerkingen om de mobiliteitservaring in de steden te verbeteren. Naast het voorzitterschap deelt Annemarie Jorritsma-Lebbink ook de leerzame ervaringen die zij heeft opgedaan tijdens integratie van eerdere mobiliteitsveranderingen en geeft zij haar eigen visie op duurzame mobiliteit.

16.00 Hapje & drankje

16.30 Innovatie
De toekomst van parkeren wordt o.a. gecreëerd door Smart City oplossingen; slimme, innovatieve oplossingen met gebruik van data. We gaan in op de wijze waarop parkeerdata de mobiliteit in uw stad kunnen verbeteren. Senior onderzoeker Dr. Giuliano Mingardo is gespecialiseerd in mobiliteitsmanagement en adviseert regelmatig over deze kwesties. Hij vertelt u over zijn bevindingen, geeft zijn visie op mobiliteitsinnovatie en deelt voorbeelden van bruikbare data en successen. Verder vertellen we u over parking predictability, dynamic pricing en laten wij u ook een praktijkvoorbeeld zien van een Smart City oplossing in een Nederlandse gemeente.

18.15 Paneldiscussie onder het genot van hapjes & drankjes
De paneldiscussie is dé plek waar we elkaar, als partners in parkeren, kunnen uitdagen en op scherp krijgen. Daarom gaan we de dialoog aan, via een paneldiscussie gehost door Dr. Mingardo en met een aantal pittige stellingen. We zijn benieuwd naar uw mening.

Om 19.30 sluiten we de dag graag af met een borrel. Een mooi moment om in gesprek te gaan met uw netwerk of na te praten met een van de sprekers.

Routebeschrijving

Veerensmederij – Theater
Gelegen aan de achterzijde van het Centraal Station van Amersfoort
Wilt u carpoolen?
Doe dat via www.blablacar.nl.
Wel zo duurzaam!
Vanaf station Amersfoort
Verlaat het station via de achteruitgang (noordzijde) en ga linksaf. Loop alsmaar rechtdoor langs Q Park en de Rijtuigenloods. Vervolgens langs HNS Landschapsarchitecten en u ziet na 100 meter de entree van de Veerensmederij recht voor u.
Vanaf snelweg A28 (vanuit de richting Utrecht)
Neem Afslag 5 (Maarn) richting Amersfoort. Volg de weg rechtdoor via de Leusderweg die overgaat in de Arnhemseweg. Ga op de t-splitsing linksaf de Stadsring op. Op de rotonde van de Hogeschool Utrecht neem de 4e afslag richting Station noordzijde/Q-Park. Bij het station volg de weg links langs Q-Park en langs de Rijtuigenloods. Ga met de bocht mee en neem de eerste afslag links. De Veerensmederij met de hoge schoorstenen ligt aan de linkerkant.
Vanaf snelweg A1 (vanuit de richting Amsterdam)
Neem Afslag 12 (Bunschoten-Spakenburg N199) richting Centrum. Ga bij afslag Dierenpark naar links de Amsterdamseweg op. Houd voor het spoorwegviaduct rechts aan en neem op de rotonde de 2e afslag richting Station Noordzijde/Q-Park. Bij het station volg de weg links langs Q-Park en langs de Rijtuigenloods. Ga met de bocht mee en neem de eerste afslag links. De Veerensmederij met de hoge schoorstenen ligt aan de linkerkant.
Vanaf snelweg A28 (vanuit de richting Zwolle)
Neem Afslag 8 richting Amersfoort. Sla linksaf bij hogeweg en blijf de stadsring volgen. Direct na het spoorviaduct slaat u rechts de parallelweg op. Op de rotonde van Hogeschool Utrecht neemt u de 4e afslag richting Station Noordzijde/Q-Park. Bij het station volg de weg links langs Q-Park en langs de Rijtuigenloods. Ga met de bocht mee en neem de eerste afslag links. De Veerensmederij met de hoge schoorstenen ligt aan de linkerkant.

De foto's

Foto credits: Maarten Rijnvis