help

Parkeren tijdens en rondom de feestdagen

11 december 2017

Rondom de Kerstdagen hanteren een aantal gemeenten afwijkende parkeertarieven en/of – tijden. Ook schermen sommige steden rondom de jaarwisseling de parkeerautomaten af. Deze maatregel wordt genomen om vuurwerkschade aan de parkeerautomaten te voorkomen.* Hierdoor geldt voor sommige delen van de desbetreffende steden dat betalen voor parkeren niet mogelijk is.

Let op: er geldt dus officieel geen vrij parkeren tijdens de dagen rondom en met Oud & Nieuw. Je bent zelf verantwoordelijk voor het al dan niet aanmelden van een parkeeractie. Je dient zelf op de parkeerautomaat te controleren of betaald parkeren geldt rondom de jaarwisseling.

* De beschermkappen worden ook gebruikt bij parkeerautomaten die tijdelijk buiten gebruik zijn vanwege een defect. Bekijk dus altijd meer dan één automaat om er zeker van te zijn of je parkeert in een gebied waar de parkeercontrole is aangepast.

 Geen wijzigingen

In de steden Assen, Groningen, Hoorn, Nieuwegein en Zoetermeer geldt tijdens de feestdagen geen afwijkend tarief.

Vrij parkeren

De volgende gemeenten hebben aangegeven dat er vrij parkeren of een zondagtarief van toepassing is, dit geldt alleen voor parkeren op straat:

Alphen aan den Rijn: 30 dec t/m 1 jan
Amsterdam: alleen 1 januari m.u.v Centrum (12.00 tot 24.00-04.oo uur), Zuidoost en Noord
Amersfoort: 29 dec t/m 1 jan
Apeldoorn: 29 dec t/m 3 jan
Breda:* 32 dec t/m 1 jan
Delft: 31 dec t/m 2 jan
Den Bosch:* 1 jan (alleen in de buitenring, de woonwijken)
Deurne: 29 dec t/m 1 jan
Dokkum:* 20 dec t/m 2 jan
Dordrecht:* 1 jan
Gent:* 1 jan
Goes:* 1 jan
Gouda:* 1 jan
Haarlem:* 1 jan
Hilversum:* 1 jan
Hoorn: 1 jan
Helmond: 31 dec
Hoogeveen: 31 dec t/m 1 jan
IJsselstein: 22 dec t/m 1 jan
Kampen:* 1 jan
Maastricht: 29 dec t/m 2 jan
Middelburg: 22 dec t/m 2 jan
Nijmegen:* 1 jan
Nijkerk: 23 dec t/m 2 jan
Noordwijk: 29 dec t/m 2 jan
Oisterwijk: 25 dec t/m 1 jan
Oss:* 25 dec t/m 1 jan (behalve in de parkeergarage Bergoss en Oostwal-Oost)
Purmerend:* 25 dec t/m 1 jan
Schiedam:* 27 dec t/m 1 jan
Tiel:* 30 dec t/m 1 jan
Vlaardingen: 30 dec t/m 1 jan
Vlissingen: 23 dec t/m 1 jan
Waalwijk: 24 dec t/m 2 jan
Weert:* 31 dec t/m 1 jan (Dit geldt niet voor de parkeergarages en terreinen die uitgerust zijn met een slagboom en dit geldt niet voor het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg)
Weesp: 30 dec vanaf 12:00 uur t/m 1 jan
Woerden: 29 dec t/m 2 jan
Zaltbommel:* 31 dec
Zevenaar: 30 dec vanaf 15:00 uur t/m 1 jan
Zutphen:* 1 jan

*Parkmobile is niet direct geïnformeerd over het gratis parkeren door deze gemeenten. Deze informatie is afkomstig van de de officiële websites van de gemeenten. De bronnen zijn hieronder per gemeente vermeld.

 

Met de auto op vakantie? Houd rekening met deze regels.

09 juli 2018

Ga jij met de auto op vakantie? Voordeel is dat je natuurlijk veel meer spullen mee kunt nemen, maar het nadeel: er gelden in het buitenland andere verkeersregels. Ook hebben ze in sommige Europese landen milieuzones en ontkom je vrijwel niet aan tolwegen. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje. Zo ga je…

Lees verder
delen

Milieuzones Europa: Wat zijn de regels?

06 juli 2018

Steeds meer landen gaan werken met milieustickers. De milieustickers zijn er om de luchtkwaliteit in grote steden te verbeteren. Het was in sommige Duitse steden al langer verplicht om een milieusticker op de auto te hebben en sinds vorig jaar ook verplicht in Frankrijk. Daarnaast kent Italië weer een ander beleid als het gaat om het terugdringen…

Lees verder
delen

Tolwegen: wetten en vignetten


Met Parkmobile betaal je eenvoudig achteraf voor parkeren. Hierdoor heb je nooit meer frustraties met kleingeld of bankpasjes bij de parkeerautomaat. Helaas kun je nog niet zo eenvoudig achteraf betalen voor tolwegen. Want ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland of Oostenrijk? Dan is de kans groot dat je tolwegen passeert….

Lees verder
delen

Parkeren in Koksijde doe je vanaf 1 juli met Parkmobile

02 juli 2018

Vanaf 1 juli kun je ook in Koksijde achteraf betalen voor parkeren met Parkmobile. Met Parkmobile parkeer je inmiddels in ruim 25 steden in België met de Parkmobile app.  Waarom parkeren met Parkmobile in Koksijde? Eenvoudig parkeren via de Parkmobile app; Betaal per minuut en achteraf; Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes; Voorkom dure parkeerboetes; 91% van…

Lees verder
delen

Let op! De buitenland boete blog

01 juli 2018

Waarschijnlijk heb je er hard voor gespaard en lang naar uitgekeken: je welverdiende vakantie. Eindelijk is het zo ver! Je koffer is gepakt en op het werk heb je alles netjes afgerond en/of overgedragen. Weg stress! Nu kan het genieten beginnen. Maar let goed op. Ga je met de auto op vakantie? In Frankrijk, Duitsland, Italië,…

Lees verder
delen