Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Vind je parkeerplek in de Koningsdag drukte met Parkmobile

Vind je parkeerplek in de Koningsdag drukte met Parkmobile

Koningsdag: misschien wel het leukste feest van het jaar. Zoals ieder jaar gaan we in groten getale op pad om de verjaardag van onze koning te vieren. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden, waardoor het vinden van een parkeerplek niet altijd eenvoudig is. Maar laat het zoeken naar een parkeerplek niet jouw Koningsdag verpesten en ga goed voorbereid op pad. En waar je dan moet parkeren?ParkBee garages garages.

In heel Nederland wordt feestgevierd. Van Akkrum tot Zwolle en van Enkhuizen tot Maastricht. Het hele land kleurt op deze dag rood-wit-blauw en oranje. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en uiteraard de prinsesjes vieren dit jaar de verjaardag van onze Koning met de inwoners van Groningen.

Koningsdag in Groningen

Groningen pakt groots uit om de koningklijke familie te verwelkomen. De route van het koningklijk bezoek start bij het Prinsenhof om 11:00 en eindigt om 13:00 met de grand finale op de Vismarkt. Zowel met koningsnacht als koningsdag is op de Vismarkt het hoofdpodium te vinden. Hier treden allerlei artiesten en DJ’s op! Een greep uit de line up: Kensington, Fresku, Di-Rect en Sam Fender.

Anders dan voorgaande jaren vindt de Vrijmarkt dit jaar plaats in het Noorderplantsoen. Vanaf 7.00 uur kun je je eigen kleedje inrichten. Om 9.00 uur is de Vrijmarkt ook open voor bezoekers.

Ga je niet naar Groningen, maar heb je wel zin in een leuk feestje? Wij zetten onze top Koningsdag-steden voor jou op een rijtje! En besluit je vervolgens met de auto te gaan? EasyPark heeft dé gouden parkeertip! Lees gauw verder.

Koningsdag in Amsterdam

De eerste tip is Koningsdag in Amsterdam. Ieder jaar reizen weer honderdduizenden toeristen af naar onze hoofdstad. Amsterdam kent de beste evenementen, de grappigste activiteiten en de gezelligste uitmarkten.

De vrijmarkten in Amsterdam starten 6.00 uur in de ochtend. Rond het middaguur vind je overal in de stad activiteiten en evenementen. Een absolute aanrader is De Pijp. Op en rondom het Marie Heineken plein hebben lokale ondernemers Koningsdag aangegrepen alle bezoekers te zien van heerlijke hapjes en drankjes. Andere leuke koningsdagfeest locaties zijn het Olympisch Stadion, het Vondelpark, het Amstelveld, de Jordaan, het Westerpark en de DSM Vrijhaven (Amsterdam Noord).

Top 5 van evenementen tijdens Koningsdag 2018 in Amsterdam:

  1. Loveland van Oranje – Meerpark
  2. Oranjebloesem – Pampuslaan (Blijburg)
  3. Kingsland Festival – RAI
  4. Nassau Festival – Olympisch Stadion
  5. Urban Music Festival – Turbinestraat

Koningsdag in Rotterdam

Top 5 van evenementen tijdens Koningsdag in Rotterdam:

  1. Koningsdag Festival Rotterdam – Willemsplein
  2. Oranjebitter – Het Park bij de Euromast
  3. S’ Oranje Festival – Op Plein 1940 (Blaak)
  4. Kralingse Bos Festival – Kralingse Bos
  5. Code Oranje Festival – Stadhuisplein

Koninklijk parkeren tijdens Koningsdag

In bijna heel Nederland geldt tijdens Koningsdag gratis parkeren, maar iedereen die tijdens Koningsdag weleens in één van de grote steden is geweest, weet dat hij die dag zijn auto beter niet op straat kan parkeren. Heb jij geen zin om als sardientjes in een blik te reizen met het openbaar vervoer? Parkeer dan tijdens Koningsdag je auto veilig en voordelig in een onze ParkBee parkeergarages met slechts één druk op de knop in de EasyPark app. Op de centraal gelegen ParkBee locaties parkeer je tot 50% goedkoper. Zo parkeer je o.a. voor slechts €2 per uur, met een maximum van €10 per dag in Amsterdam en Rotterdam en voor €1,50 per uur met een maximum van €10 per dag in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie over parkeren op ParkBee locaties.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.