Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Vind je parkeerplek met Koningsdag

Koningsdag: misschien wel het leukste feest van het jaar. Zoals ieder jaar gaan we in groten getale op pad om de verjaardag van onze koning te vieren. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden, waardoor het vinden van een parkeerplek niet altijd eenvoudig is. Ga goed voorbereid op pad door je voor vertrek alvast te oriënteren op een parkeerplek.

Vind je parkeerplek met Koningsdag

In heel Nederland wordt feestgevierd. Van Alkmaar tot Zwolle en van Nijmegen tot Leiden. Het hele land kleurt op deze dag rood-wit-blauw en oranje. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en uiteraard de prinsesjes vieren dit jaar de verjaardag van onze Koning met de inwoners van Amersfoort.

Koningsdag in Amersfoort

Vier samen met de Koninklijke familie Koningsdag in Amersfoort. De stad pakt dit jaar groots uit! De Koningsdagroute start bij de Mariënhof op de Kleine Haag en zal eindigen op het Eemplein. Tijdens het Koninklijke bezoek van 11.00 tot 13.00 uur lopen de Oranjes 1.075 meter. De route gaat langs verschillende bezienswaardigheden, zoals de Varkensmarkt, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Kunsthal KAdE en staat vol met ontmoetingen en evenementen. Lees hier alles over de Koningsdagroute in Amersfoort.

Tijdens Koningsnacht kun je terecht op het Eemplein waar de line up onder andere bestaat uit Diggy Dex en Kraantje Pappie. Ook tijdens Koningsdag staat het Eemplein op zijn kop met Jan Smit, Maan en vele andere artiesten.

Vanaf vrijdag 26 april 20.00 tot en met zaterdag 27 april 15.00 is een deel van de binnenstad autovrij én fietsvrij. Andere gebieden zijn autoluw en mag je met de auto niet inrijden, maar wel uitrijden. Wil je dichtbij de Koningsdagroute parkeren? Parkeer extra voordelig in ParkBee garage Zonnehof, slechts 7 minuten lopen naar het centrum van Amersfoort, of in ParkBee Amersfoort Station. Lees hier alles over de bereikbaarheid en (verkeers)maatregelen in Amersfoort tijdens Koningsdag en -nacht.

Ga je niet naar Amersfoort, maar heb je wel zin in een leuk feestje? Wij zetten onze top Koningsdag-steden voor jou op een rijtje! En besluit je om met de auto te gaan? EasyPark heeft dé gouden parkeertip! Lees gauw verder.

Koningsdag in Amsterdam

Ieder jaar reizen er honderdduizenden feestgangers af naar onze hoofdstad. Amsterdam kent dan ook de beste evenementen, de leukste activiteiten en de gezelligste uitmarkten. De vrijmarkten in Amsterdam starten 6.00 uur in de ochtend. Rond het middaguur vind je overal in de stad activiteiten en evenementen. Een absolute aanrader is de Pijp. Andere leuke locaties zijn het Vondelpark, het Amstelveld, de Jordaan, het Westerpark en de NDSM Vrijhaven (Amsterdam Noord).

Top 5 evenementen tijdens Koningsdag 2019 in Amsterdam:

  1. Loveland van Oranje 2019 – Meerpark
  2. Bredewegfestival – Watergraafsmeer
  3. B.E.E.T.S. & T.H.A.L.I.A. – Undercurrent aan het IJ
  4. NSDM Vrijhaven – NSDM-werf
  5. Oranjebloesem 2019 – Olympisch Stadion

Koningsdag in Rotterdam

Top 5 evenementen tijdens Koningsdag 2019 in Rotterdam:

  1. Code Oranje Festival – Het Stadhuisplein
  2. Kingsland Festival – Ahoy Buiten
  3. Kralingse Bos Festival – Kralingse Bos
  4. Oranjebitter – Het Park
  5. Kroon festival – Willemsplein

Koningsdag in andere steden

Ook in andere steden wordt de verjaardag van onze Koning uitbundig gevierd. In Utrecht vind je Kingshouse Festival bij het Jaarbeurs Hallencomplex en op het Chasséveld in Breda vindt 538 Koningsdag plaats. Op het Koning Willem 1 plein in Den Bosch kun je terecht bij Losjes Koningsdag 2019. In Zwolle wordt ook dit jaar Kingdance 2019 georganiseerd op het Grote Voort terrein.

Koninklijk parkeren tijdens Koningsdag

In bijna heel Nederland geldt tijdens Koningsdag gratis parkeren, omdat het een nationale feestdag is. Maar iedereen die tijdens Koningsdag weleens in één van de grote steden is geweest, weet dat hij die dag zijn auto beter niet op straat kan parkeren. Heb jij geen zin om als sardientjes in een blik te reizen met het openbaar vervoer? Parkeer dan tijdens Koningsdag je auto veilig en voordelig in één van onze 100 ParkBee garages. Je parkeert hier tot 50% goedkoper dan op straat of in reguliere parkeergarages en op loopafstand van je bestemming.  Open de slagboom van deze garages met slechts één druk op de knop in de EasyPark app.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.