Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Persbericht: Mobiel betalen voor parkeerplaats sterk in opmars.

Via de mobiele telefoon betalen voor parkeertijd is de afgelopen maanden sterk in opkomst. Dat maakt mobiele parkeerprovider EasyPark vandaag bekend. Waar de parkeerprovider in 2012 in Nederland 20 steden aansloot, zijn dat er in de eerste helft van 2013 reeds 19. Voor de tweede helft van dit jaar verwacht EasyPark nog eens een tiental steden op haar netwerk aan te sluiten. Gezien het gemak voor de consument stappen naast gemeenten, ook ondernemersvereningen steeds vaker naar de mobiele parkeerprovider toe voor aansluiting op haar netwerk.

Lokale middenstand is gecharmeerd
Een toenemende vraag door lokale ondernemers, die mobiel parkeren als service voor hun klanten een welkome toevoeging zouden vinden, lijkt een van de drijvende krachten te zijn achter de stijging van het aantal aangesloten gemeenten.

Provincie Noord-Holland meest innovatief
Het aantal steden dat parkeerders de mogelijkheid biedt om te betalen voor hun parkeerplaats via smartphone App of mobiele telefoon stijgt snel. Opvallend daarbij is dat steden in Noord-Holland sterk voorop lopen. Maar liefst 20 steden uit deze provincie bieden parkeerders deze mogelijkheid. Noord-Brabant is tweede (13 steden) op de voet gevolgd door Zuid-Holland (10). Opvallend is dat in Drenthe nog geen enkele stad is overgegaan op achteraf betalen voor parkeren via de mobiele telefoon.

EasyPark steden per provincie

In meer dan 70 steden in Nederland mobiel betalen op straat
Voor de tweede helft van 2013 staan nog een tiental steden op de planning om zich aan te sluiten bij het mobiele betaalsysteem van Parkmobile. De meest recent aangesloten stad is Woerden, per 1 jul 2013. In totaal bieden meer dan 70 steden deze betaaldienst aan (63 gemeenten). Bij mobiel parkeren start en stopt de gebruiker de parkeeractie eenvoudig via de mobiele telefoon. Zij rekenen aan het eind van de maand de parkeerkosten voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd af via automatische incasso of creditcard. Mobiel parkeren kan via bellen, sms of de gratis EasyPark App.

* Op basis van de bij EasyPark Group aangesloten Nederlandse steden.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.