In 2012 mobiel parkeren in Utrecht

Utrecht voert in 2012 belparkeren, sms-parkeren en app parkeren van Parkmobile in.

Het college van Utrecht heeft 21 juni officieel bekend gemaakt dat ze mobiel parkeren wil invoeren in Utrecht. Donderdag 15 september is bekend geworden dat de gemeenteraad het voorstel van het college steunt.
 
Introductie mobiel parkeren in Utrecht 2012
Parkmobile verwacht begin 2012 mobiel parkeren te kunnen introduceren in Utrecht. Met mobiel parkeren van Parkmobile betaalt u dan ook in Utrecht per minuut en alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd. In Utrecht kunt u een parkeeractie aan- en afmelden via belparkeren, sms-parkeren, app parkeren en internet parkeren.

Hoe werkt mobiel parkeren?
Mobiel parkeren zal in Utrecht hetzelfde werken als in de overige steden van Parkmobile. Bij aankomst meld u uw parkeeractie aan door het zonenummer van de parkeermeter in Utrecht door te geven. Dit doet u door te bellen, sms’en, mobiel internet of App. De parkeercontroleur van de gemeente Utrecht kan aan de hand van uw kenteken zien of u betaald geparkeerd staat. Wanneer u terugkomt bij uw auto meld u de parkeeractie weer net zo eenvoudig af. Dat is slim parkeren van Parkmobile.
 
Belparkeren met Parkmobile doet u door te bellen naar 020-7990000. Voor sms-parkeren stuurt u ‘pm[spatie]zone’ naar 4111, bijv ‘pm 12345’ om de parkeeractie aan te melden. Een parkeeractie afmelden via sms-parkeren doet u door een q te sturen naar 4111. Heeft u een iPhone of Android dan kunt u ook parkeren met de Parkmobile App. Deze is gratis te downloaden in de App Store en App Market.

Blijf op de hoogte
Nieuws omtrent de invoering van mobiel parkeren in Utrecht vindt u op deze pagina. Uiteraard houden wij u ook op de hoogte via de Parkmobile nieuwsbrief, Twitter en Facebook.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2022 Parkmobile. Alle rechten voorbehouden.