Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Met de auto op vakantie? Houd rekening met deze regels.

Met de auto op vakantie? Houd rekening met deze regels.

Ga jij met de auto op vakantie? Voordeel is dat je natuurlijk veel meer spullen mee kunt nemen, maar het nadeel: er gelden in het buitenland andere verkeersregels. Ook hebben ze in sommige Europese landen milieuzones en ontkom je vrijwel niet aan tolwegen. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje. Zo ga je altijd goed voorbereid op reis.

Boetes in het buitenland. Waar moet ik op letten?

Je hebt er lang naar uitgekeken: je welverdiende vakantie. Eindelijk is het zo ver! Je koffer is gepakt en op het werk heb je alles netjes overgedragen. Weg stress! Nu kan het genieten beginnen. Maar let goed op. In FrankrijkDuitslandItaliëPortugal en Spanje gelden vaak andere verkeersregels dan in Nederland. Parkmobile zet deze regels voor jou op een rij. Want een boete tijdens je vakantie? Daar zit je niet op te wachten.

Zorg voordat je op reis gaat dat er niets aan je auto mankeert. Doe daarom altijd een dubbelcheck op onderstaande punten voor een goede voorbereiding.

  1. Accu conditie
  2. Olie verversen
  3. Vloeistof (ruitensproeier en koelwater)
  4. Werking van de airconditioning
  5. Conditie van de ruitenwissers

Benieuwd naar alle regels en wetten?

Lees dan gauw verder

Milieuzones Europa: Wat zijn de regels?

Een milieusticker is, zoals de naam al doet vermoeden, een sticker die in sommige grote steden in Europa verplicht op je auto moet zitten. De sticker hangt af van jouw type auto. Het bouwjaar en de gasuitstoot zijn de voornaamste reden voor de stickers. Het werkt heel simpel: hoe milieuvriendelijker jouw auto, hoe beter jouw sticker. Rijd je alleen via de snelweg langs de steden? Dan is een milieusticker niet verplicht. De milieustickers zijn er om de luchtkwaliteit in grote steden te verbeteren.

In veel Duitse steden is het al langer verplicht een milieusticker op de auto te hebben, maar sinds vorig jaar is het ook verplicht in Frankrijk. Daarnaast kent Italië weer een ander beleid als het gaat om het terugdringen van de vervuilde lucht in de (grote) steden. Benieuwd naar de regels per land?

Lees hier

Tolwegen: wetten en vignetten. Wat moet ik weten?

Met Parkmobile betaal je eenvoudig achteraf en per minuut voor parkeren. Hierdoor heb je nooit meer frustraties met kleingeld of bankpasjes bij de parkeerautomaat. Helaas kun je nog niet zo eenvoudig achteraf betalen voor tolwegen. Want ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, SpanjeItaliëZwitserland of Oostenrijk? Dan is de kans groot dat je tolwegen passeert. Wij leggen je uit hoe dit per land werkt. Zo ga je in ieder geval goed voorbereid op reis en komt je niet voor verrassingen te staan.

Lees gauw verder

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.