Contact
help

Met de auto op vakantie? Houd rekening met deze regels.

09 juli 2018

Ga jij met de auto op vakantie? Voordeel is dat je natuurlijk veel meer spullen mee kunt nemen, maar het nadeel: er gelden in het buitenland andere verkeersregels. Ook hebben ze in sommige Europese landen milieuzones en ontkom je vrijwel niet aan tolwegen. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje. Zo ga je altijd goed voorbereid op reis.

Boetes in het buitenland. Waar moet ik op letten?

Je hebt er lang naar uitgekeken: je welverdiende vakantie. Eindelijk is het zo ver! Je koffer is gepakt en op het werk heb je alles netjes overgedragen. Weg stress! Nu kan het genieten beginnen. Maar let goed op. In FrankrijkDuitslandItaliëPortugal en Spanje gelden vaak andere verkeersregels dan in Nederland. Parkmobile zet deze regels voor jou op een rij. Want een boete tijdens je vakantie? Daar zit je niet op te wachten.

Zorg voordat je op reis gaat dat er niets aan je auto mankeert. Doe daarom altijd een dubbelcheck op onderstaande punten voor een goede voorbereiding.

  1. Accu conditie
  2. Olie verversen
  3. Vloeistof (ruitensproeier en koelwater)
  4. Werking van de airconditioning
  5. Conditie van de ruitenwissers

Benieuwd naar alle regels en wetten?

Lees dan gauw verder

Milieuzones Europa: Wat zijn de regels?

Een milieusticker is, zoals de naam al doet vermoeden, een sticker die in sommige grote steden in Europa verplicht op je auto moet zitten. De sticker hangt af van jouw type auto. Het bouwjaar en de gasuitstoot zijn de voornaamste reden voor de stickers. Het werkt heel simpel: hoe milieuvriendelijker jouw auto, hoe beter jouw sticker. Rijd je alleen via de snelweg langs de steden? Dan is een milieusticker niet verplicht. De milieustickers zijn er om de luchtkwaliteit in grote steden te verbeteren.

In veel Duitse steden is het al langer verplicht een milieusticker op de auto te hebben, maar sinds vorig jaar is het ook verplicht in Frankrijk. Daarnaast kent Italië weer een ander beleid als het gaat om het terugdringen van de vervuilde lucht in de (grote) steden. Benieuwd naar de regels per land?

Lees hier

Tolwegen: wetten en vignetten. Wat moet ik weten?

Met Parkmobile betaal je eenvoudig achteraf en per minuut voor parkeren. Hierdoor heb je nooit meer frustraties met kleingeld of bankpasjes bij de parkeerautomaat. Helaas kun je nog niet zo eenvoudig achteraf betalen voor tolwegen. Want ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, SpanjeItaliëZwitserland of Oostenrijk? Dan is de kans groot dat je tolwegen passeert. Wij leggen je uit hoe dit per land werkt. Zo ga je in ieder geval goed voorbereid op reis en komt je niet voor verrassingen te staan.

Lees gauw verder

Duurzame parkeerinnovaties – Op naar leefbare en groenere steden

19 april 2019

Het verminderen van CO2-uitstoot is een wereldwijde trend en daarmee ook het autovrij maken van de steden. Want steden worden steeds drukker. Het is lastig om van de ene kant van de stad naar de andere kant te komen en er te parkeren. Naast dat dit frustrerend is voor bewoners en bezoekers, is het slecht…

Lees verder
delen

Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019

12 april 2019

Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019. De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden. Daarnaast moet er meer ruimte komen voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden worden geïnvesteerd in mobiliteit en in de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte. Wat betekent dit voor jou?  Je gaat per…

Lees verder
delen

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

01 april 2019

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp). In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur….

Lees verder
delen

Parkmobile onderdeel van NOW mobility services BMW Group en Daimler AG

22 februari 2019

BMW Group en Daimler AG vieren op 22 februari 2019 de start van de mobility service joint ventures: PARK NOW (Parking) CHARGE NOW (Charging) REACH NOW (Multimodal) FREE NOW (Taxi Ride hailing) SHARE NOW (Car sharing) Samen met mobiliteitsdiensten als MyTaxi, DriveNow, Car2Go en velen meer, is Parkmobile nu deel van NOW.  Parkmobile, ParkNow, Park-line,…

Lees verder
delen

Parkeerboetes 2019

19 januari 2019

Met ingang van het nieuwe jaar zijn de hoogtes van parkeerbonnen en verschillende parkeerboetes veranderd. Als je niet of te weinig betaald voor je parkeeractie én geen geldige parkeervergunning hebt, krijg je een parkeerbon, ook wel naheffingsaanslag genoemd. Gelukkig betaal je met Parkmobile altijd alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert. Om zeker te…

Lees verder
delen