Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp).

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. In en rond Kouwerplantsoen en Eykmanhof geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur. Bekijk hier de parkeerplattegrond van Utrecht.

Gemeentelijk besluit

De gemeente Utrecht ontving signalen van bewoners dat er veel parkeeroverlast is in deze buurten en heeft vervolgens een parkeerdruk van boven de 80% gemeten. Dit betekent dat 80% van de parkeerplekken bezet was tijdens de metingen. Via een internetpeiling stemden vervolgens een meerderheid van de buurtbewoners en bedrijven voor de invoering van betaald parkeren in alle vier de wijken.

De gemeenteraad heeft daarnaast een besluit aangenomen waarmee de gemeente Utrecht op bepaalde plekken ook zonder draagvlakmeting betaald parkeren mag invoeren. Ook krijgt de gemeente de mogelijkheid om de parkeernorm te verlagen. Door het aantal parkeerplekken per woning te verlagen worden er bij nieuwbouwprojecten veel minder parkeerplekken aangelegd. Volgens de coalitiepartijen GroenLinks en D66 zijn er minder parkeerplaatsen nodig, omdat steeds meer mensen met de fiets of het OV gaan. Het besluit is een zogenoemd addendum, een aanvulling op bestaand beleid. Later dit jaar komt er een nieuwe nota over parkeren, waarin het beleid rond auto- en fietsparkeren voor de komende jaren wordt vastgesteld.

Uitbreiding parkeerzones in Utrecht 1 april 2019
Afbeelding 1. In de rood gemarkeerde gebieden is per 1 april betaald parkeren van kracht.

Kortom

Vanaf 1 april 2019 betaal  je nu ook om je auto te parkeren in de vier Utrechtse wijken rond de Gazellestraat, Waalstraat, Kouwerplantsoen en Eykmanhof. Gebruik eenvoudig EasyPark om geen minuut te veel te betalen en parkeerboetes te voorkomen. Ook meld je eenvoudig bezoek aan door een kenteken toe te voegen.

Nog geen klant bij Parkmobile?

  • Nooit meer op en neer naar de parkeermeter?
  • Eenvoudig je parkeeractie starten en stoppen via je mobiele telefoon?
  • Nooit meer teveel betalen voor je parkeeractie?

Download de EasyPark app

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.