Contact
help

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

01 april 2019

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp).

In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. In en rond Kouwerplantsoen en Eykmanhof geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur.

Gemeentelijk besluit

De gemeente Utrecht ontving signalen van bewoners dat er veel parkeeroverlast is in deze buurten en heeft vervolgens een parkeerdruk van boven de 80% gemeten. Dit betekent dat 80% van de parkeerplekken bezet was tijdens de metingen. Via een internetpeiling stemden vervolgens een meerderheid van de buurtbewoners en bedrijven voor de invoering van betaald parkeren in alle vier de wijken.

De gemeenteraad heeft daarnaast een besluit aangenomen waarmee de gemeente Utrecht op bepaalde plekken ook zonder draagvlakmeting betaald parkeren mag invoeren. Ook krijgt de gemeente de mogelijkheid om de parkeernorm te verlagen. Door het aantal parkeerplekken per woning te verlagen worden er bij nieuwbouwprojecten veel minder parkeerplekken aangelegd. Volgens de coalitiepartijen GroenLinks en D66 zijn er minder parkeerplaatsen nodig, omdat steeds meer mensen met de fiets of het OV gaan. Het besluit is een zogenoemd addendum, een aanvulling op bestaand beleid. Later dit jaar komt er een nieuwe nota over parkeren, waarin het beleid rond auto- en fietsparkeren voor de komende jaren wordt vastgesteld.

Uitbreiding parkeerzones in Utrecht 1 april 2019
Afbeelding 1. In de rood gemarkeerde gebieden is per 1 april betaald parkeren van kracht.

Kortom

Vanaf 1 april 2019 betaal  je nu ook om je auto te parkeren in de vier Utrechtse wijken rond de Gazellestraat, Waalstraat, Kouwerplantsoen en Eykmanhof. Gebruik eenvoudig Parkmobile om geen minuut te veel te betalen en parkeerboetes te voorkomen. Ook meld je eenvoudig bezoek aan door een kenteken toe te voegen.

Nog geen klant bij Parkmobile?

  • Nooit meer op en neer naar de parkeermeter?
  • Eenvoudig je parkeeractie starten en stoppen via je mobiele telefoon?
  • Nooit meer teveel betalen voor je parkeeractie?

Download de Parkmobile app

Duurzame parkeerinnovaties – Op naar leefbare en groenere steden

19 april 2019

Het verminderen van CO2-uitstoot is een wereldwijde trend en daarmee ook het autovrij maken van de steden. Want steden worden steeds drukker. Het is lastig om van de ene kant van de stad naar de andere kant te komen en er te parkeren. Naast dat dit frustrerend is voor bewoners en bezoekers, is het slecht…

Lees verder
delen

Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019

12 april 2019

Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019. De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden. Daarnaast moet er meer ruimte komen voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden worden geïnvesteerd in mobiliteit en in de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte. Wat betekent dit voor jou?  Je gaat per…

Lees verder
delen

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

01 april 2019

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp). In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur….

Lees verder
delen

Parkmobile onderdeel van NOW mobility services BMW Group en Daimler AG

22 februari 2019

BMW Group en Daimler AG vieren op 22 februari 2019 de start van de mobility service joint ventures: PARK NOW (Parking) CHARGE NOW (Charging) REACH NOW (Multimodal) FREE NOW (Taxi Ride hailing) SHARE NOW (Car sharing) Samen met mobiliteitsdiensten als MyTaxi, DriveNow, Car2Go en velen meer, is Parkmobile nu deel van NOW.  Parkmobile, ParkNow, Park-line,…

Lees verder
delen

Parkeerboetes 2019

19 januari 2019

Met ingang van het nieuwe jaar zijn de hoogtes van parkeerbonnen en verschillende parkeerboetes veranderd. Als je niet of te weinig betaald voor je parkeeractie én geen geldige parkeervergunning hebt, krijg je een parkeerbon, ook wel naheffingsaanslag genoemd. Gelukkig betaal je met Parkmobile altijd alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert. Om zeker te…

Lees verder
delen