Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Automobilisten gooien massaal teveel parkeergeld in de parkeermeter

Angst voor een parkeerboete
Bijna drie kwart van de automobilisten neemt het zekere voor het onzekere en betaalt bij een afspraak van 2 uur gemiddeld 22 parkeerminuten extra. De reden hiervoor is angst voor een parkeerboete. Hierdoor gooit de automobilist, afhankelijk van de stad, tussen de € 0,44 en € 1,83 teveel in de parkeermeter.

Hoeveel parkeergeld betaalt u teveel per stad

Dames scoren vaker parkeerboetes
Uit het parkeeronderzoek komt ook naar voren dat vrouwen (77%) vaker extra parkeerminuten inkopen dan mannen (70%). Toch ligt het boetepercentage bij vrouwen 4% hoger dan bij mannen. Om parkeerboetes te voorkomen zouden de meeste automobilisten (88%) dan ook liever parkeergeld achteraf betalen dan vooraf.

Ouderwets parkeren kost veel tijd
Naast het teveel parkeergeld betalen en de kans op een parkeerboete kost ‘ouderwets’ parkeren ook veel tijd. Gemiddeld zoekt de Nederlandse automobilist bijna 5 minuten naar een passende parkeerplek. Dit komt doordat men zo dicht mogelijk bij de eindbestemming wil parkeren. Daarna is de automobilist 9 minuten bezig met het bemachtigen van een parkeerkaartje bij de parkeerautomaat. Een parkeeractie starten en stoppen via de mobiele telefoon duurt slechts 2 minuten.

Ouderwets parkeren kost veel tijd

Top 5 parkeerergernissen
De Top 5 parkeerergernissen van 2014:

Top5 Parkeerergernissen

EasyPark biedt de oplossing
Met EasyPark kunt u eenvoudig achteraf betaald parkeren. Zo betaalt u alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd en dus nooit meer teveel! U meldt een parkeeractie eenvoudig aan en af via uw mobiele telefoon. Dit kan via de App, sms of bellen.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Wilt u ook achteraf betaald parkeren? Word nu gratis klant bij Parkmobile!

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.