Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

85% van de automobilisten wil achteraf betaald parkeren

Inschatten parkeertijd spekt gemeentekas
Het gevoel bij de respondenten bestaat dat het verplicht vooraf inschatten van de parkeertijd vooral dient voor het spekken van de gemeentekas. In 73% van de gevallen ligt dit bedrag hoger dan € 0,26 per parkeeractie. Meer dan een kwart (26%) van de teveel betalende Nederlanders kan gerekend worden tot de minder kritische parkeerders, zij betalen gemiddeld tussen de € 0,50 en € 1,- te veel. Een kleine groep (2%) maakt het nog bonter en spekt de gemeentekas met minimaal € 2,- per parkeertransactie.

Roep om achteraf betaald parkeren, bewustzijn neemt toe
De roep om achteraf betaald parkeren op straat neemt dan ook toe. Maar liefst 85% van de Nederlanders betaalt het liefst achteraf voor de geparkeerde tijd. In 2012 hebben 18 steden hiertoe reeds mobiel parkeren ingevoerd, hiermee betaalt de automobilist alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd. In veel gevallen ook nog eens per minuut.

Naarmate de crisis aanhoud wordt de Nederlandse autobezitter ook kritischer over het uitgiftepatroon. In 2011 was 60% van de parkeerders zich nog bewust van het bedrag dat ze maandelijks besteden aan parkeren. In 2012 is dit gestegen naar 66%.

EasyPark biedt de oplossing
Met EasyPark kunt u eenvoudig achteraf betaald parkeren. U meldt een parkeeractie eenvoudig aan en af via uw mobiele telefoon. Dit kan via de App, sms of bellen. Zo betaalt u nooit meer teveel parkeergeld.

Wilt u ook achteraf betaald parkeren? Word nu gratis klant bij Parkmobile!

Klik hier voor het volledige persbericht.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.