Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Parkeren in heel Nederland en België

Parkeren in een garage:

Gekozen garage

Sorteren:

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

Dagje Utrecht? Lees alles over parkeren

Utrecht is het kloppende hart van Nederland. De stad biedt vele bezienswaardigheden en activiteiten. Bezoek de Domtoren en maak de 465 stappen naar het uitzicht. Iets meer ontspanning? Maak een rondvaart over de Utrechtse grachten en eindig bij een van de tientallen gezellige restaurants of cafés aan het water. Dagje met de kinderen? Bezoek het Nijntje Museum en ontdek de geschiedenis van Dick Bruna’s creatie.

Wat kost parkeren in Utrecht?

In Utrecht zijn drie parkeerzones. In zone A1, de binnenstad, geldt betaald parkeren van 07:00 uur tot 01:00 uur en kost het €5,53 per uur. In het gebied om het centrum heen vind je parkeerzone A2, waar je van 09:00 tot 23:00 uur voor €4,27 per uur parkeert. De derde zone ligt nog verder van het centrum, hier betaal je €3,03 per uur van 09:00 tot 21:00 uur. Voor de meest actuele informatie bezoek je de website van de gemeente Utrecht.

Wat zijn de goedkope opties?

Op straat is parkeerzone B1 met €3,03 per uur de goedkoopste zone. Nog meer of dichterbij de binnenstad besparen? Parkeer dan in één van de garages van ParkBee. Bekijk ze allemaal op de kaart.

Hoe zit het met parkeren in centrum?

In de binnenstad van Utrecht betaal je van maandag tot en met zaterdag tussen 07:00 en 01:00 uur €5,53 per uur voor parkeren op straat. Op zondag geldt betaald parkeren alleen tussen 12:00 en 18:00 uur. In ParkBee garages Visschersplein, Knipstraat en Jansveld parkeer je met een uurtarief tussen de €3 en €4 voordeliger.

Kun je een plekje reserveren?

Een parkeerplek reserveren kan met Parkmobile. Lees hier meer over reserveren.

Hoe werkt parkeren op zon- en feestdagen?

In de binnenstad van Utrecht hoef je op zondagen alleen tussen 12:00 en 18:00 uur te betalen voor parkeren, de rest van de stad is de hele dag gratis. Op Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag parkeer je in heel Utrecht gratis. Op tweede paasdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag geldt in zone A1 (de binnenstad) het zondagstarief en parkeer in je de rest van de stad gratis. Op Koningsdag verandert de verkeerssituatie. Vanaf 16 april om 15:00 uur mag je niet meer parkeren in het vrijmarktgebied en de rest van het centrum mag je niet meer inrijden.

Welke P+R’s zijn er in Utrecht?

Goedkoop parkeren en daarna met het openbaar vervoer de stad in? In Utrecht kun je de volgende P+R plaatsen vinden.

  • P+R Utrecht Leidsche Rijn
  • P+R Science Park Utrecht Uithof
  • P+R Utrecht Papendorp
  • P+R Utrecht Westraven

Parkeren per stadsdeel

Klik op het gewenste stadsdeel voor meer informatie over het gebied.

Parkeren bij drukbezochte locaties

Parkeren bij veel bezochte locaties kan lastig zijn. Wij hebben gelukkig alles al voor je uitgezocht. Klik op een locatie voor meer informatie.

Goedkoop parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Op zoek naar een parkeerplek {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}? Met EasyPark parkeer je goedkoop en makkelijk {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}. Zowel op straat als in parkeergarages parkeer je geheel zonder stress én altijd dichtbij je bestemming. Parkeren in parkeergarages kan vaak tot wel 50% goedkoper dan parkeren op straat. Je start je parkeeractie bij aankomst en stopt deze bij vertrek. Zo betaal je nooit te veel en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert.

Mobiel parkeren met EasyPark {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Klant worden is altijd gratis. Na inschrijving kun je meteen parkeren via onze EasyPark app of door te bellen of sms’en. Met onze #1 parkeerapp zijn wachtrijen bij de parkeerautomaat verleden tijd. Parkeerkaartjes, kleingeld en bankpassen zijn ook nog eens overbodig. Een parkeerboete omdat je net te laat terug was bij je auto voorkom je door mobiel te parkeren. Na vertrek uit {{ activeItemTitle }} stop jij zelf de parkeeractie. Jij bent dus de baas over de parkeertijd. Aan het eind van de maand verrekenen wij automatisch de parkeerkosten.

Slim parkeren is mobiel parkeren. EasyPark is voor iedereen en werkt op alle Android en iOS mobiele telefoons. Mocht je geen smartphone hebben dan kan je ook mobiel parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} via sms of door te bellen. Met EasyPark kun je meerdere kentekens koppelen aan je mobiele nummer. Zo kun je ook betaald parkeren met een huurauto.

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} was nog nooit zo makkelijk én bespaart je ook nog eens tijd, zodat jij optimaal kunt genieten van je bezoek!

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

EasyPark steden

  • Parkeren op straat
  • Parkeren in een garage

Staat jouw stad niet in de lijst?

{{ activeLocation.title }}

Garages in {{ activeLocation.title }}

Populaire locaties in {{ activeLocation.title }}