Contact
help

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Parkeren in heel Nederland en België

Parkeren in een garage:

Gekozen garage

Sorteren:

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

Dagje Rotterdam? Lees alles over parkeren.

Winkelen, een hapje eten, museum, concert, attractie, dierentuin of varen. Het kan allemaal in Rotterdam. En dat is bekend bij Nederlanders en onze buurlanden. In 2018 verwelkomde Rotterdam het recordaantal hotelgasten. Een stijging van 17% ten opzichte van het jaar daarvoor. Waar kan je het beste parkeren? Wij zetten het voor je op een rij.

Vooral musea en attractieparken zijn in trek bij bezoekers. Musea die de meeste bezoekers trekken zijn; Kunsthal Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Het Maritiem Museum Rotterdam. Onder de attracties zijn Diergaarde Blijdorp, Spido en de Euromast het meest in trek.

1

Parkeren in het centrum van Rotterdam

In het centrum van Rotterdam kun je betaald parkeren voor €4,08 per uur. Parkeren in een garage is met een prijs vanaf €2,00 per uur vaak goedkoper. Parkeren in één van de garages van ParkBee in Rotterdam? Reserveer online een plek via Parkmobile. Bekijk hier de parkeergarages bij Centraal Station Rotterdam.

1

Goedkoopste parkeergarages in het centrum van Rotterdam

Voor maar €10 euro per dag of €2 per uur zijn Parkeergarage Nieuwe Binnenweg en Admiraliteitskade de goedkoopste parkeergarages in Rotterdam.

1

Meest populaire parkeergarage in Rotterdam

Op Kop van Zuid vind je Parkeergarage Edam.

1

Parkeren rondom belangrijke locaties in Rotterdam

Klik op de link om meer te lezen over parkeren in de buurt van:
Rotterdam Centraal Station
Pathé de Kuip
Hotel New York
Ahoy
Diergaarde Blijdorp
Euromast
Markthal

1

Parkeerkosten wijken en garages in Rotterdam

In het centrum betaal je €4,08 per uur en in de wijken buiten het centrum €1,72 per uur. De meeste parkeergarages zijn goedkoper per uur dan de wijken. Op het kaartje zie je hoe duur elke parkeergarage in Rotterdam is.

1

Gratis parkeren in Rotterdam? Dat kan!

Je hebt 3 opties om geld te besparen:

1. Op het Noordereiland, de wijk Feijenoord en de Esch kun je nog gratis parkeren, maar
dan moet je wel een stukje wandelen naar het centrum of de bus nemen.
2. Neem een P+R een stukje buiten de stad. Vanaf hier kun je dan gratis of goedkoop de
bus nemen naar het centrum.
3. Op zaterdag en zondag kun je ook gratis parkeren in bijna de hele wijk Kralingen.

1

Welke P+R zijn er in/rondom Rotterdam?

Rondom Rotterdam kun je de volgende P+R parkeerplaatsen vinden. Vanaf hier kun je het
OV nemen naar de stad.
P+R Alexander
P+R Capelse Brug
P+R Kralingse Zoom
P+R Noorderhelling
P+R Slinge
P+R Hoogvliet

1

Hoe werkt parkeren in Rotterdam op zondag en feestdagen?

In het centrum van Rotterdam geldt betaald parkeren van 12.00 tot 18.00 uur, op sommige plaatsen tot 23.00 uur. Daarbuiten kun je dus gratis parkeren op zondag. Sommige wijken zijn de hele zondag gratis.

Op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag is het parkeren op straat in de betaald parkeergebieden gratis. Op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en 2e Kerstdag zijn de parkeertarieven gelijk aan de zondagen. De zondagtarieven staan vermeld op de automaat.

Heel veel plezier in Rotterdam!

Goedkoop parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Op zoek naar een parkeerplek {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}? Met Parkmobile parkeer je goedkoop en makkelijk {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}. Zowel op straat als in parkeergarages parkeer je geheel zonder stress én altijd dichtbij je bestemming. Parkeren in parkeergarages kan vaak tot wel 50% goedkoper dan parkeren op straat. Je start je parkeeractie bij aankomst en stopt deze bij vertrek. Zo betaal je nooit te veel en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert.

Mobiel parkeren met Parkmobile {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Klant worden is altijd gratis. Na inschrijving kun je meteen parkeren via onze Parkmobile app, bellen of sms. Met onze #1 parkeerapp zijn wachtrijen bij de parkeerautomaat verleden tijd. Parkeerkaartjes, kleingeld en bankpassen zijn ook nog eens overbodig. Een parkeerboete omdat je net te laat terug was bij je auto voorkom je door mobiel te parkeren. Na vertrek uit {{ activeItemTitle }} stop jij zelf de parkeeractie. Jij bent dus de baas over de parkeertijd. Aan het eind van de maand verrekenen wij automatisch de parkeerkosten.

Slim parkeren is mobiel parkeren. Parkmobile is voor iedereen en werkt op alle Android en iOS mobiele telefoons. Mocht je geen smartphone hebben dan kan je ook mobiel parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} via sms of door te bellen. Met Parkmobile kun je meerdere kentekens koppelen aan je mobiele nummer. Zo kun je ook betaald parkeren met een huurauto.

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} was nog nooit zo makkelijk én bespaart je ook nog eens tijd, zodat jij optimaal kunt genieten van je bezoek!

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone: