Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Parkeren in heel Nederland en België

Parkeren in een garage:

Gekozen garage

Sorteren:

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

Dagje Groningen? Lees alles over parkeren

Groningen is de ideale bestemming voor een dagje uit in het noorden.  Geniet van een uitzicht op 97 meter hoogte in de Martinitoren of maak een wandeling over de historische vismarkt. Dagje winkelen? De Herestraat is een van de populairste winkelstraten van Nederland en in de Folkingestraat kun je terecht voor kleine en unieke winkeltjes. Liever een cultureel dagje? Pal voor het Centraal Station vind je blikvanger het Groninger Museum. Keuze genoeg! Parkeren doe je bijna overal gemakkelijk met de app van Parkmobile.

Wat kost parkeren in Groningen?

In het centrum van Groningen betaal je €4 per uur en in de meeste wijken erbuiten €2,40. Het centrum bestaat uit de binnenstad, Hortusbuurt, Westerhaven en de Badstratenbuurt. In Binnenstad Diepenring geldt een maximale parkeerduur van een half uur. In de wijken buiten het centrum geldt ook vaak een maximale parkeer duur van één, twee of drie uur. Bekijk de actuele tarieven en gedetailleerde informatie op de website van de gemeente Groningen.

Waar kun je gratis parkeren?

In principe kun je in alle wijken die niet in een zone vallen gratis parkeren, zoals de Florabuurt, Paddepoel of Vinkhuizen. Daarnaast hoef je op alle P+R’s in Groningen geen parkeergeld af te rekenen, met uitzondering van P3 Euroborg. Zorg wel dat je daarna met het openbaar vervoer de stad in reist.

Wat zijn de goedkope opties?

Geld besparen in hartje Groningen? In garages van ParkBee parkeer je al vanaf €1,50 per uur of €7,50 per dag. De garages zijn te vinden aan de Westersingel, Lissabonstraat, Barkmolenstraat, Koerierstersweg en zelfs aan het Centraal Station. Reserveren en betalen gaat gemakkelijk via Parkmobile.

Hoe zit het met parkeren in het centrum?

In het centrum van Groningen parkeer je op straat voor €4 per uur, doordeweeks vanaf 09:00 uur en in het weekend alleen tussen 12:00 en 17:00 uur. Let op dat op veel plekken een maximale duur geldt. Liever wat minder betalen? In de Schildersbuurt en Kostverloren parkeer je tien minuutjes lopen van de binnenstad voor €2,40 per uur.

Welke garages zijn de beste opties?

De ParkBee garage aan het Centraal Station heeft een ideale ligging. Je parkeert er op steenworp afstand van het treinstation en het Groninger Museum en loopt er zo het centrum in. En dat voor maar €1,50 per uur. Wil je meer aan de noordzijde van de binnenstad zijn? Dan is de garage aan de Westersingel een goede optie.

Kun je een plekje reserveren?

Een parkeerplek reserveren kan met Parkmobile. Lees hier meer over reserveren.

Hoe werkt parkeren op zon- en feestdagen?

Op de meeste plaatsen in Groningen is parkeren op zon- en feestdagen gratis. Op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, tweede paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag parkeer je alleen in de binnenstad en de Hortusbuurt tussen 12:00 en 17:00 betaald. Op eerste paasdag, pinksterdag en kerstdag is parkeren in de gehele stad gratis.

Welke P+R’s zijn er in Groningen?

Goedkoop parkeren en daarna met het openbaar vervoer de stad in? In Groningen kun je de volgende P+R plaatsen vinden.

  • P+R Kardinge
  • P+R Hoogkerk
  • P+R Haren/A28
  • P+R Reitdiep
  • P+R Meerstad
  • P+R Zernike
  • P+R Leek
  • P+R Euroborg/P3

Parkeren per stadsdeel

Klik op het gewenste stadsdeel voor meer informatie over het gebied.

Parkeren bij drukbezochte locaties

Parkeren bij veel bezochte locaties kan lastig zijn. Wij hebben gelukkig alles al voor je uitgezocht. Klik op een locatie voor meer informatie.

Goedkoop parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Op zoek naar een parkeerplek {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}? Met EasyPark parkeer je goedkoop en makkelijk {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}. Zowel op straat als in parkeergarages parkeer je geheel zonder stress én altijd dichtbij je bestemming. Parkeren in parkeergarages kan vaak tot wel 50% goedkoper dan parkeren op straat. Je start je parkeeractie bij aankomst en stopt deze bij vertrek. Zo betaal je nooit te veel en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert.

Mobiel parkeren met EasyPark {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Klant worden is altijd gratis. Na inschrijving kun je meteen parkeren via onze EasyPark app of door te bellen of sms’en. Met onze #1 parkeerapp zijn wachtrijen bij de parkeerautomaat verleden tijd. Parkeerkaartjes, kleingeld en bankpassen zijn ook nog eens overbodig. Een parkeerboete omdat je net te laat terug was bij je auto voorkom je door mobiel te parkeren. Na vertrek uit {{ activeItemTitle }} stop jij zelf de parkeeractie. Jij bent dus de baas over de parkeertijd. Aan het eind van de maand verrekenen wij automatisch de parkeerkosten.

Slim parkeren is mobiel parkeren. EasyPark is voor iedereen en werkt op alle Android en iOS mobiele telefoons. Mocht je geen smartphone hebben dan kan je ook mobiel parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} via sms of door te bellen. Met EasyPark kun je meerdere kentekens koppelen aan je mobiele nummer. Zo kun je ook betaald parkeren met een huurauto.

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} was nog nooit zo makkelijk én bespaart je ook nog eens tijd, zodat jij optimaal kunt genieten van je bezoek!

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

EasyPark steden

  • Parkeren op straat
  • Parkeren in een garage

Staat jouw stad niet in de lijst?

{{ activeLocation.title }}

Garages in {{ activeLocation.title }}

Populaire locaties in {{ activeLocation.title }}