Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Parkeren in heel Nederland en België

Parkeren in een garage:

Gekozen garage

Sorteren:

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

Dagje Amsterdam? Lees alles over parkeren

Amsterdam is de drukstbezochte stad van ons land. Dat is niet zo gek: er is van alles te doen. Kijk je ogen uit tijdens een wandeling of rondvaart door de historische binnenstad of bezoek één van de vele musea in ’s werelds museumhoofdstad, zoals het Van Gogh, Rijksmuseum, Stedelijk Museum of NEMO voor de kinderen. Liever een dagje winkelen? Dan kun je terecht in onder meer de Kalverstraat en De 9 Straatjes. Ook voor een leuke activiteit biedt Amsterdam opties te over: denk aan Artis, Madame Tussauds, de Heineken Experience of een van de vele concertzalen zoals Paradiso, Ziggo Dome en AFAS Live.

Wat kost parkeren in Amsterdam?

Amsterdam kent zes parkeertarieven. Meestal geldt: hoe dichter bij het centrum, hoe duurder. Zo kost parkeren in de grachtengordel €7,50 per uur, een ring daar buiten €6 per uur en nog een ring verder €4,50 per uur. In delen van Oost en een klein stukje Noord aan het IJ betaal je €3,50 per uur. In delen van Zuid, Oost, West en Nieuw-West betaal je €2,50 en in delen van Noord en Zuidoost €1,40 per uur. Bekijk hier de gedetailleerde parkeertarieven. Voor de meest actuele informatie bezoek je de website van de gemeente Amsterdam.

Waar kun je gratis parkeren?

In de wijken die niet in een parkeerzone vallen, hoef je niet te betalen, maar dat zijn er in Amsterdam niet veel. Je vindt ze eigenlijk alleen ver in Nieuw-West of Zuidoost. Verder betaal je bijna overal voor parkeren in Amsterdam.

Goedkoop parkeren in Amsterdam

Je hebt een aantal opties om geld te besparen in Amsterdam. De drie handigste:

 • Betaal €0,10 voor een uur in de 10-centzones
 • Parkeer voor €1 per uur op een P+R
 • Bespaar tot 50% in een garage van ParkBee

In de 10-centzones betaal je voor het eerste uur of de eerste drie uur maar €0,10 voor een uurtje parkeren. Je vindt ze in winkelstraten in Zuid (één uur) en in industriegebieden als Sloterdijk, Overamstel en Schinkel (drie uur). Reis je verder met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad? Dan biedt een P+R uitkomst, waar je al vanaf €1 per uur kunt parkeren. Je vindt ze in ieder stadsdeel, behalve het centrum. Je kunt ook besparen door te parkeren in een garage van ParkBee. Parkeer in garage Havengebouw voor €4 per uur bij Amsterdam Centraal of in garage Kalverstraat voor €5 waar je normaal €7,50 betaalt. Of parkeer iets buiten het centrum in bijvoorbeeld garage Pestana Amsterdam Riverside voor maar €3 per uur. Bekijk alle opties op het kaartje.

Goedkope parkeergarages in Amsterdam centrum

Parkeren in de binnenstad van Amsterdam is met €7,50 per uur erg duur. Als je niet anders kan, biedt EasyPark uitkomst en betaal je alleen voor de minuten die je er echt staat. Zo hoef je geen dure uren van tevoren te betalen bij de meter. Besparen in het centrum van Amsterdam kan door te parkeren in goedkope parkeergarages van ParkBee. In garages Havengebouw, Grand Hotel Krasnapolsky, Kalverstraat, Keizersgracht en Nassaukade betaal je in of heel dichtbij het centrum tussen de €4 en €5 per uur of tussen de €20 en €40 voor een hele dag. Via EasyPark reserveer je gemakkelijk een plekje in één van de garages.

Kun je een plekje reserveren?

Een parkeerplek reserveren in een garage gaat moeiteloos via Parkmobile.

Hoe zit het met parkeervergunningen?

Thuis altijd een betaalbare parkeerplek? Dat kan met een parkeervergunning. In ons artikel vind je alle informatie over de wachttijd, kosten, procedure en meer. Pro tip: vraag een bezoekersvergunning aan en laat je gasten niet te veel betalen.

Hoe werkt parkeren op zon- en feestdagen?

Op Koningsdag parkeer je altijd in de hele stad gratis op straat. Verder hanteert ieder stadsdeel zijn eigen parkeertarieven op zondagen, welke op feestdagen hetzelfde zijn. Goede Vrijdag wordt niet als feestdag gerekend.

 • Centrum: €7,50 tussen 12:00 en 04:00 uur
 • Nieuw-West: gratis
 • Noord: €1,40 tussen 12:00 en 19:00 uur
 • Oost: gratis
 • West: €6 tussen 12:00 en 00:00 uur, gratis in Bos en Lommer en De Baarsjes
 • Zuid: gratis
 • Zuidoost: €1,40 tussen 12:00 en 19:00 waar normaal ook betaald parkeren geldt

Welke P+R’s zijn er in Amsterdam?

Goedkoop parkeren en daarna met het openbaar vervoer de stad in? Dat kan op een P+R. Begin je met parkeren op een zondag, feestdag of na 10:00 uur op maandag tot en met zaterdag, dan betaal je €1 per uur. Begin je op maandag tot en met zaterdag vóór 10:00 uur met parkeren, dan betaal je €8 per dag en de drie dagen erna €1 per dag. Na het parkeren reis je voor €5,50 met twee personen verder met de tram, bus of metro naar het centrum. In Amsterdam kun je de volgende P+R plaatsen vinden.

 • P+R Bos en Lommer
 • P+R Johan Cruijff ArenA
 • P+R Noord
 • P+R Olympisch Stadion
 • P+R RAI
 • P+R Sloterdijk
 • P+R VuMC (weekend)
 • P+R Zeeburg 1
 • P+R Zeeburg 2

Parkeren per stadsdeel

Klik op het gewenste stadsdeel voor meer informatie over het gebied.

Parkeren bij drukbezochte locaties

Parkeren bij veel bezochte locaties kan lastig zijn. Wij hebben gelukkig alles al voor je uitgezocht. Klik op een locatie voor meer informatie.

Goedkoop parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Op zoek naar een parkeerplek {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}? Met EasyPark parkeer je goedkoop en makkelijk {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}. Zowel op straat als in parkeergarages parkeer je geheel zonder stress én altijd dichtbij je bestemming. Parkeren in parkeergarages kan vaak tot wel 50% goedkoper dan parkeren op straat. Je start je parkeeractie bij aankomst en stopt deze bij vertrek. Zo betaal je nooit te veel en alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert.

Mobiel parkeren met EasyPark {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }}

Klant worden is altijd gratis. Na inschrijving kun je meteen parkeren via onze EasyPark app of door te bellen of sms’en. Met onze #1 parkeerapp zijn wachtrijen bij de parkeerautomaat verleden tijd. Parkeerkaartjes, kleingeld en bankpassen zijn ook nog eens overbodig. Een parkeerboete omdat je net te laat terug was bij je auto voorkom je door mobiel te parkeren. Na vertrek uit {{ activeItemTitle }} stop jij zelf de parkeeractie. Jij bent dus de baas over de parkeertijd. Aan het eind van de maand verrekenen wij automatisch de parkeerkosten.

Slim parkeren is mobiel parkeren. EasyPark is voor iedereen en werkt op alle Android en iOS mobiele telefoons. Mocht je geen smartphone hebben dan kan je ook mobiel parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} via sms of door te bellen. Met EasyPark kun je meerdere kentekens koppelen aan je mobiele nummer. Zo kun je ook betaald parkeren met een huurauto.

Parkeren {{ activeItemPrefix }} {{ activeItemTitle }} was nog nooit zo makkelijk én bespaart je ook nog eens tijd, zodat jij optimaal kunt genieten van je bezoek!

Nu
parkeerplaats(en) beschikbaar
Helaas, er zijn momenteel geen parkeerplaatsen beschikbaar in deze parkeergarage. Nu Nog maar {{ garage.available_spots }} parkeerplaats(en) beschikbaar!
Deze locatie is tijdelijk gesloten.
{{ rate.label }}:
Zone:

EasyPark steden

 • Parkeren op straat
 • Parkeren in een garage

Staat jouw stad niet in de lijst?

{{ activeLocation.title }}

Garages in {{ activeLocation.title }}

Populaire locaties in {{ activeLocation.title }}