Hoe werkt parkeren met kentekenherkenning?

Parkeer je in een garage? Dan kun je vaak gebruikmaken van kentekenherkenning. Bij aankomst bij de garage herkent een camera jouw kenteken en opent automatisch de slagboom. Je parkeeractie start direct en eindigt zodra jij de garage uitrijdt. Ook dan opent de slagboom op basis van kentekenherkenning. Je hoeft dus vrijwel niets te doen. Handig!

Hoe schakel ik kentekenherkenning in en uit?

Open de Parkmobile-app, kies Account > Voertuigen en selecteer de auto waarvoor jij kentekenherkenning wil inschakelen. Schuif vervolgens de toggle bij Kentekenherkenning naar rechts (zie afbeelding). Vanaf nu kun je garages met kentekenherkenning binnenrijden.

Kentekenherkenning inschakelen Parkmobile

Zet kentekenherkenning aan
Kentekenherkenning uitzetten? Dit kan op dezelfde manier, alleen dan schuif je de toggle weer terug naar links. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je als abonnementhouder van de garage een pas gebruikt. Lees hier hoe kentekenherkenning werkt als abonnementhouder.

Hoe weet ik waar ik met kentekenherkenning naar binnen kan?

Kies ‘Parkeren’ in de Parkmobile-app en kies een garage op de kaart. Je herkent garages aan de blauwe icoontjes met een dakje. We werken iedere dag hard om meer garages geschikt maken voor kentekenherkenning. In sommige garages heb je nog wel een garagetoken nodig om binnen te rijden. Klik op een icoontje om te zien of je de garage kunt inrijden met kentekenherkenning. Daarnaast is het vaak aangegeven met posters in de garage zelf. We hebben ook een lijst van alle garages met kentekenherkenning.

Heb je een startscherm over kentekenherkenning gezien?

Heb je bij het openen van de Parkmobile-app een scherm gezien waar je via een groene knop kentekenherkenning in kan schakelen? Let op: met deze knop schakel je kentekenherkenning tegelijk in voor alle voertuigen in jouw account.

Copyright © 2021 Parkmobile. Alle rechten voorbehouden.