Contact

Hoe werkt parkeren met Parkmobile?

Met Parkmobile kun je eenvoudig en snel parkeergeld betalen via je mobiele telefoon. Zo betaal je dus nooit meer teveel en hoef je niet te slepen met bergen kleingeld. Vergeet de parkeerautomaat en start en stop je parkeeractie voortaan via de Parkmobile app of door het versturen van een sms-bericht. Schrijf je in voor Parkmobile en start direct met parkeren met je mobiel.

Je kunt de Parkmobile app en sms door elkaar heen gebruiken. Start bijvoorbeeld een parkeeractie via de app en stop de actie via sms.

Met de Parkmobile app:

De Parkmobile app kun je downloaden voor iOS, Android of Windows Phone. Inschrijving kun je direct parkeren met de app:

 1. Parkeer je auto in één van de bij Parkmobile aangesloten steden. Klik hier voor een overzicht van de Parkmobile locaties. De eerste keer dat je de app start, dien je eenmalig in te loggen. De volgende keer dat je de app start, ben je automatisch ingelogd.
 2. Kies de voorgestelde parkeerzone op basis van de gps-locatie op de zonekaart, selecteer een zone uit de zonelijst, via handmatige invoer of kies een favoriete zone. Klik op de zone en kies ‘start’ om een parkeeractie te starten.
 3. Bij terugkomst druk je op ‘stop’ in de app. De parkeeractie wordt vervolgens onder ‘parkeerhistorie’ geplaatst, waar je de totale kosten kunt zien en eventueel een notitie kunt toevoegen.

Door te bellen:

 1. Parkeer je auto in één van de Parkmobile aangesloten steden. Klik hier voor een overzicht van de Parkmobile locaties.
 2. Bel 020 799 0000 (lokaal tarief) en toets de parkeerzone in om de parkeeractie te starten. Na bevestiging sta je aangemeld. Tip: sla het nummer op in je telefoon.
 3. Bij terugkomst bel je weer 020 799 0000 om de parkeeractie te stoppen. Parkmobile rekent elke maand achteraf met je af via automatische incasso of creditcard.

Via sms:

 1. Parkeer je auto in één van de Parkmobile aangesloten steden. Klik hier voor een overzicht van de Parkmobile locaties.
 2. Sms ‘pm[spatie][zone]’ naar 4111 om je parkeeractie te starten. Bijvoorbeeld ‘pm 172’.* De parkeerzone vind je op de parkeerautomaat en/of het zonebord. De parkeercontroleur ziet aan de hand van je kenteken of je betaald geparkeerd staat met Parkmobile.
 3. Om je de parkeeractie te stoppen stuur je ‘Q’ naar 4111.*

Klik hier (http://www.parkmobile.nl/hoe-werkt-het/straat-parkeren/sms-parkeren) om alle opties voor sms-parkeren te zien met Parkmobile, waaronder het verschil tussen zakelijk en privé.

* Je ontvangt altijd een bevestiging van je actie per sms (kosten: €0,25 per ontvangen bericht).

Via mijnparkmobile.nl:

Elke Parkmobile gebruiker heeft de beschikking over een persoonlijke pagina, mijnparkmobile.nl. Op mijnparkmobile.nl kun je eenvoudig een parkeeractie starten of stoppen.

 1. Klik op ‘parkeeracties’ onder ‘direct parkeren’. Vul de gebruiker, het kenteken en de parkeerzone in en klik op ‘parkeeractie starten’.
 2. Na terugkomst stop je de parkeeractie door op ‘stop’ te klikken achter de parkeeractie op dezelfde pagina.
 3. Zowel na het starten als na het stoppen ontvang je van ons een bevestiging.
Feedback

Is uw vraag beantwoord?

Ja Beetje Nee
Bedankt voor je feedback
Bedankt voor je feedback. We helpen je graag verder. Neem hier contact met onze customer support afdeling op.
Bedankt voor je feedback. We helpen je graag verder. Neem hier contact met onze customer support afdeling op.
Er is iets verkeerd gegaan. Probeer het later nogmaals.
Helpdesk
Terug Alle vragen
Opnieuw zoeken