Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Hoe werkt Find & Park?

Find & Park geeft op basis van dynamische en statische data een voorspelling van hoe groot de kans is om ergens een parkeerplaats te vinden.

Hoe schakel ik Find & Park in?

Zorg ervoor dat je de laatste versie van onze app hebt. Klik op het instellingen-icoon rechtsonder in de kaartweergave van de app en selecteer de overlay Find & Park. Simpel!

Wat betekenen de kleuren in Find & Park?

Als je Find & Park hebt ingeschakeld, krijgen de straten in de kaartweergave vijf verschillende kleuren. Die kleuren zijn een schaal voor hoe groot de kans is dat je in de betreffende straat een vrije parkeerplaats vindt. Per kleur betekent dit:

  • Groen: makkelijk
  • Lichtgroen: goede kans
  • Geel: probeer ‘t
  • Oranje: kleine kans
  • Donkeroranje: lastig

Waar werkt Find & Park?

Find & Park is beschikbaar in onderstaande steden. Meer steden volgen snel!

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Leiden

Laat Find & Park ook gratis parkeerplekken zien?

Ja, Find & Park laat beschikbaarheid van alle reguliere parkeerplaatsen op straat zien. Dus ook degene die gratis zijn.

Is Find & Park gratis?

Ja, Find & Park is tijdens de lancering gratis en beschikbaar voor alle gebruikers van Parkmobile.

Is Find & Park gebaseerd op real-time data?

Nee. We verzamelen de data die we nodig hebben om de kans op een parkeerplek te berekenen met sensors op auto’s die al in de stad rijden, zoals taxi’s. Omdat steden van zichzelf erg dynamisch zijn, is ook de bezettingsgraad van parkeerplekken constant aan verandering onderhevig.

Wij geloven daarom dat ons voorspellingsmodel bestuurders beter helpt dan een real-time weergave van parkeerplekken. De real-time beschikbaarheid van een parkeerplek is een momentopname, die bij aankomst alweer verdwenen kan zijn. De straten tonen een beschikbaarheidspatroon, dat wij meenemen in de berekening van onze beschikbaarheidsvoorspelling, samen met andere, statische data, zoals regels en restricties.

Worden altijd alle parkeerplaatsen getoond?

Je zult misschien opmerken dat de beschikbaarheid van sommige parkeerplaatsen alleen op bepaalde tijden wordt getoond. Find & Park toont namelijk niet alleen beschikbaarheid op basis van ons voorspellingsmodel, maar ook op basis van statische data zoals parkeerrestricties. Mag je ergens tussen bepaalde tijden niet parkeren, dan toont onze app de straat tijdens die tijden niet als beschikbaar.

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.