Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Welke parkeerkosten zijn btw-aftrekbaar?

Parkeer je niet op straat, maar op een commerciële parkeerplek? Dan kun je de btw terugvragen. Veel zzp’ers weten dat niet. Wij helpen je een handje op weg. 

Welke parkeerkosten zijn btw-aftrekbaar?

Waarom betaal ik geen btw over parkeren op straat? 

Wanneer je op straat parkeert, betaal je een parkeertarief per uur aan de gemeente waarin je parkeert. Dit parkeergeld is een belasting, dus er zit geen btw in de parkeerkosten die je later kunt aftrekken. 

Van welke parkeerkosten kan ik dan wel de btw aftrekken? 

Over de servicekosten (in de vorm van transactie- of abonnementskosten) van je parkeerapp betaal je wel btw. Deze kun je terugvragen. En parkeer je in een commerciële garage of op een commercieel parkeerterrein? Ook dan betaal je btw over deze parkeerkosten. Je moet de bonnetjes dus goed bewaren voor de aangifte.

Parkeer je met de app van EasyPark, dan zijn die bonnetjes verleden tijd. Je ontvangt dan aan het eind van de maand je gehele btw-bedrag in één overzichtelijke factuur, zowel van je transactiekosten als je commerciële parkeerkosten. Handig! 

En andere kosten van EasyPark? 

Alle kosten krijg je inclusief btw-specificatie elke maand in één overzichtelijke verzamelfactuur. Dat zijn naast garage- en servicekosten ook de kosten van eventuele sms-herinneringen.   

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.