help

Parkmobile opnieuw genomineerd voor twee internationale Intertraffic Innovation Awards
31 januari 2018

De Parkmobile Group is genomineerd voor twee Intertraffic Innovation Awards. Een internationale jury heeft 15 genomineerden gekozen, verdeeld over vijf categorieën. Dit jaar is ParkNow’s Urban Mobility Control Management Hub voor de metropool in Parijs genomineerd in de categorie Parking. ParkNow en BMW zijn gezamenlijk genomineerd voor de Smart Mobility award.

In 2016 was de Parkmobile Group ook twee keer genomineerd en won uiteindelijk de Parking Innovation Award.

Dé samenwerking tussen twee innovaties: BMW’s on-street parkeerinformatie en ParkNow
De BMW On-street Parking Information (OSPI)- functionaliteit en de dashboard integratie van ParkNow zorgen samen voor een wereldprimeur voor automobilisten. De ParkNow-service, beschikbaar in alle BMW’s* die na februari 2017 zijn geproduceerd, maakt het mogelijk dat de automobilist eenvoudig een parkeerplaats vindt, reserveert en betaalt, op straat en in garages. Door het combineren van data kan de auto tijdens het rijden een parkeerplaats selecteren, indien mogelijk zelfs reserveren, en de automobilist feilloos naar haar beschikbare parkeerplaats navigeren. Zodra de automobilist zijn auto parkeert, biedt ParkNow via het dashboard automatisch de optie om voor de parkeerplaats te betalen.

ParkNow combineert haar service perfect met BMW’s nieuwe OSPI service. De OSPI- functionaliteit, voor het eerst gelanceerd in de BMW 5-serie en nu beschikbaar in alle nieuwe BMW modellen*, voorspelt de beschikbaarheid van parkeerplekken op basis van historische verkeersstromen, parkeermetergegevens en transacties van parkeerapps. De kleurcodering op de navigatiekaart geeft een indicatie voor het vinden van een vrije plek.

De integratie van deze services in het dashboard van de auto zijn een grote stap vooruit in de wereld van de mobiliteit. Tijdsbesparing, het terugdringen van emissie en het voorkomen van parkeerstress zullen aanzienlijke voordelen opleveren voor de steden, het milieu en de automobilist.

* Beschikbaar in combinatie met de opties ConnectedDrive en Navigation System Professional.

Parijs neemt controle over stedelijke mobiliteit
De Urban Mobility Control Hub (UMCH) van ParkNow – recent gelanceerd in Parijs – beheert nu al miljoenen transacties via alle parkeerkanalen met als resultaat één Smart City. De Hub verbindt informatie van zones, parkeerautomaten, vergunningen en cashless betaalmethoden. De Hub optimaliseert en inventariseert het parkeergedrag, mobiliteits- en gebruiksgegevens. De gemiddelde parkeerduur en prijsgevoeligheden kunnen allemaal worden geanalyseerd, met als doel het optimaliseren van het parkeerecosysteem.

De UMC Hub van ParkNow verwerkt ook alle handhavingsinformatie – inclusief de informatie van de ANPR-scanauto’s – om de stad soepel en optimaal te laten functioneren. Het recent geïntroduceerde nieuwe Franse boetesysteem is tevens geïmplementeerd. Wanneer Parijs een aanstaande Pollution Day aankondigt, zorgt het platform dat dynamische prijsaanpassingen automobilisten en andere mobiliteitsbewegingen ontmoedigen. De Hub biedt een krachtig en effectief real-time dashboard – essentieel voor effectieve kostenbeheersing, informatiebeheer en betrouwbare auditing. Het beheren van stedelijke mobiliteit is nu nog eenvoudiger geworden voor steden van welke omvang dan ook. Met de UMC Hub van ParkNow worden de steden weer schoner, gezonder en beter leefbaar.

“Deze nominaties bewijzen opnieuw dat Parkmobile en ParkNow absoluut op het scherpst van de snede opereren als het gaat om innovaties op het gebied van mobiliteit”, zegt Marc de Vries, CEO van de Parkmobile Group. “Om in 2016 twee keer genomineerd te worden en dat dit jaar te herhalen met initiatieven vanuit heel Europa, laat zien dat de Parkmobile Group absoluut marktleider is op het gebied van on-demand mobiele parkeerbetalingen en digitale parkeeroplossingen. De UMCM Hub in Parijs laat zien hoe we één van ’s werelds grootste steden helpen om controle te krijgen over hun mobiliteit. Door meerdere datafeeds samen te brengen, kunnen controleurs de parkeer- en verkeersstromen optimaliseren en zelfs luchtkwaliteitsproblemen aanpakken. Ondertussen combineren we in onze Smart Mobility- inzending BMW’s innovatieve parkeervoorspellingen met de klantgerichte betaaloplossing van ParkNow. Allemaal vanuit het dashboard – daar waar automoblisten over dromen!”

“Ik ben daarom ook zeer verheugd en trots dat de Intertraffic juryleden de kwaliteit van deze innovaties inzien. Het stimuleert en motiveert ons om te blijven door ontwikkelen en steden te helpen in het schoner en gezonder maken. ”, aldus Marc de Vries.

Over Parkmobile Group
Parkmobile Group heeft zich, sinds de oprichting in 2000, ontwikkeld tot voorloper op het gebied van on demand mobiele betalingen en digitale parkeeroplossingen, zowel op straat als in garages. Parkmobile maakt parkeren slimmer, eenvoudiger en toegankelijker voor automobilisten, parkeerexploitanten en gemeenten. Met creatieve en innovatieve softwareoplossingen vindt Parkmobile de perfecte parkeerplaats en betalen automobilisten parkeergeld met één druk op de knop. Hiermee ontstaat een positieve mobiliteitservaring, waarbij parkeren niet het einde van de reis betekent, maar juist de start van een nieuwe.

Parkmobile Group is momenteel actief in meer dan 725 Europese steden. Vanuit het hoofdkantoor in Diemen (Amsterdam) bedient de Parkmobile Group klanten door heel Europa, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk (Basingstoke), Duitsland (München) en Frankrijk (Parijs). Deze kantoren vertegenwoordigen trots alle merken, waaronder ParkNow, Parkmobile, Park-line en RingGo.

Over Intertraffic
Intertraffic Amsterdam is ‘s werelds grootste beurs voor de verkeers- en transportindustrie en vindt plaats van 20 t/m 23 maart 2018 in de RAI Amsterdam. Vanaf de eerste editie in 1972 heeft Intertraffic Amsterdam zich ontwikkeld tot het podium waar bezoekers uit meer dan 125 landen en ruim 800 Internationale organisaties elkaar ontmoeten. De Intertraffic Awards worden op 20 maart tijdens de openingsceremonie gepresenteerd.

Strand parkeren doe je met Parkmobile

26 mei 2018

De zomer is nog niet eens officieel begonnen, maar toch worden we al enorm verwend met het weer. Heb je nog geen vakantieplannen, maar wil je wel lekker uitwaaien langs de kust, slenteren over de boulevard of languit op een zonnebed? Parkmobile zet de leukste (stad)stranden voor jou op een rijtje! Zwemkleding? Check! Handdoek? Check!…

Lees verder
delen

Vind je parkeerplek in de Koningsdag drukte met Parkmobile

25 april 2018

Koningsdag: misschien wel het leukste feest van het jaar. Zoals ieder jaar gaan we in groten getale op pad om de verjaardag van onze koning te vieren. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden, waardoor het vinden van een parkeerplek niet altijd eenvoudig is. Maar laat het zoeken naar een parkeerplek niet jouw Koningsdag…

Lees verder
delen

Per 3 april 2018 veranderen onze tarieven

26 maart 2018

Vanaf 3 april betaal je €0,27 per parkeeractie. Door een veranderende markt en nieuwe wet- en regelgeving passen wij voor het eerst na 18 jaar de tarieven aan. We zijn nog steeds de voordeligste aanbieder van mobiel parkeren waarmee je overal parkeert in Nederland en België. Bij Parkmobile zit je goed Parkmobile is de meestgebruikte…

Lees verder
delen

Parkmobile grote winnaar Intertraffic Awards 2018

21 maart 2018

Met trots ontvingen we tijdens de Award Ceremony van Intertraffic 2018 in Amsterdam de Overall Innovation Award voor onze innovaties op het gebied van mobiliteit. Bovendien werden we ook als winnaar uitgeroepen in de categorie Smart Mobility. Intertraffic is ’s werelds grootste beurs op het gebied van verkeers- en mobiliteitstechnologie.   Uit meer dan 60…

Lees verder
delen

Klaar voor het voorjaar

13 maart 2018

Afgelopen weken had de auto het nog zwaar te voorduren: in een week tijd ging de temperatuur van -8 naar +10. Daarbij ging het nodige zout over en onder je auto. Nu ook de temperaturen weer stijgen en we de lente in de lucht ruiken, geeft Parkmobile je 7 tips om goed voorbereid op weg…

Lees verder
delen