Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Zomer 2020, eentje om nooit te vergeten. We parkeerden massaal in eigen land

Terugblik op die mooie zomer. En wat voor één. 2020 is het jaar waarin we allemaal weer een beetje verliefd op Nederland werden. We trokken er massaal in de auto op uit, op zoek naar de pareltjes van eigen bodem. Dit jaar geen verre vliegvakantie naar tropische oorden. Benieuwd waar we dan wel vakantie vierden?

Zomer 2020, eentje om nooit te vergeten. We parkeerden massaal in eigen land

1. Texel

Met stip op 1, staat het bekende Waddeneiland, Texel. Ook gelijk het grootste eiland dat ons land rijk is. In juli zagen we een stijging van 119% in onze parkeertransacties ten op zichtte van 2019. In augustus, een stijging van 86%. Niet zo gek dus dat er geen hotelkamer meer te vinden was… Grote trekpleisters op het eiland: Ecomare, de langgerekte stranden en parachutespringen. En het mooiste, met de auto ben je er zo! De veerboot vaart de hele dag op- en neer.

2. Valkenburg

Precies aan de andere kant van Nederland, ligt het fraaie Valkenburg. Normaal gesproken favoriet onder toeristen uit de hele wereld. Dit jaar kwam je hier vooral Nederlanders tegen. Het aantal klanten dat hier in augustus parkeerden lag 111% hoger dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Geef ze eens ongelijk, de omgeving is haast on-Nederlands. Heuvelachtig, rijk aan grotten en kastelen en de gemiddelde temperatuur, net een graad of 2 warmer dan de rest van het land. Vi-va het bourgondische zuiden!

3. Waterland

Vakantie + water: een perfecte combinatie. Maar dat je voor wat waterpret niet richting de mediterraanse zee hoeft, bewijst gemeente Waterland. Deze zomer telden we hier 86,5% meer parkeertransacties dan in de zomer van 2019. De mooie dorpen, Marken, Monnickendam en Broek in Waterland waren precies dat waarvoor veel landgenoten richting Noord-Holland trokken. Bootjes kijken, slenteren door smalle straatjes vol met historische panden en de dag eindigen met een drankje op één van de vele mooie terrassen.

4. Veere

Niet een plaats die je misschien erg bekend in de oren klinkt. Toch wisten duizenden Parkmobile-gebruikers hun weg naar deze Zeeuwse kustplaats te maken. Vooral in augustus zagen we een stijging in het aantal parkeertransacties. Maar liefst 77% meer dan het jaar ervoor. Genieten van de Zeeuwse keuken, slapen bij de boer, maar vooral, ons onderdompelen in dat wat Zeeland, Zeeland maakt. Water!

Zomer 2020, wat was je mooi!

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.