Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Een snikhete auto? Zo houd je het hoofd koel

De zomers lijken elk jaar heter en langer te worden. 30 graden is geen uitzondering. Staat je auto in de brandende zon geparkeerd? Dan loopt de temperatuur aan de binnenkant razendsnel op tot zo’n 50 graden. Je hebt het gevoel een broeikas in te stappen. En dat is gevaarlijk. Want zulke temperaturen komen de rijprestaties en het reactievermogen niet ten goede.

Een snikhete auto? Zo houd je het hoofd koel

Natuurlijk zijn die zomerse temperaturen heerlijk, maar voor je het weet lopen de zweetdruppels langs je voorhoofd. De airco is stuk of erger nog, jouw auto heeft geen airco. En soms staat hij zelfs in de brandende zon, geduldig op je te wachten. Zie de hitte er dan nog maar eens snel uit te krijgen!

6 tips om de warmte snel uit je auto te krijgen

  1. Een voor de hand liggende tip is natuurlijk om de ramen open te zetten. Zet ze niet tegen elkaar open, maar diagonaal. Dus één voor en één achter. Des te sneller is de warmte uit de auto
  2. Koop een ventilator die in de aanstekerplug kan. Handig als je in de file staat en de boel niet kan doorwaaien.
  3. Plak zonwerende folie op je ramen. Het verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar het voorkomt wel dat het in de auto te warm wordt.
  4. Heb je zwarte of donkere bekleding? Een zwart dashboard? Voor je het weet is die zo heet geworden dat je er een eitje op kunt bakken. Om te voorkomen dat het donkere interieur van je auto veel warmte aantrekt, zou je een lichtkleurige handdoek op het dashboard en de bekleding kunnen leggen. Reken maar dat het ervoor zorgt dat je auto een stuk koeler blijft.
  5. Voor onderweg kun je een aantal bevroren flesjes water meenemen. Je legt ze bij de ventilatoren op het dashboard en bij je voeten. Ze zorgen voor een heerlijk verkoelende luchtstroom. Overbodig om te zeggen dat de bestuurder ze tijdens het rijden niet bij de pedalen legt om ongelukken te voorkomen. Is het water gesmolten? Dan heb je een heerlijk verkoelend drankje!
  6. Deze tip klinkt misschien raar, maar is erg doeltreffend. Trek, als passagier, je schoenen en sokken uit in de auto. Je lichaam voert warmte af via je voeten dus dat gaat een stuk makkelijker als je blote voeten hebt. Misschien voor je medepassagiers niet echt een geweldige tip, maar dat laten we aan jullie over.

Voorkomen van een oververhitte auto is nog altijd het beste

  • Zorg dat je op een snikhete dag je autoramen op een klein kiertje, al is het maar een centimeter, open hebt staan. Buiten is het altijd minder heet dan in de auto. Check wel even de weerverachting en of je in een veilige buurt geparkeerd staat.
  • Parkeer je auto in de schaduw onder een boom. Die vogelpoep moet je maar even voor lief nemen.
  • Plan je rit goed van tevoren. Ga niet op weg op het heetste moment van de dag. Reis in de vroege ochtend of in de avond.

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.