Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Sneeuw op komst: 7 onmisbare parkeertips

Het is zover: het gaat eindelijk sneeuwen in Nederland! Althans, als we weerberichten mogen geloven. Om toch zo veilig mogelijk de weg op te gaan en weer thuis te komen, frist EasyPark je geheugen graag even op met een aantal onmisbare parkeertips.

Sneeuw op komst: 7 onmisbare parkeertips

Ruitenwissers omhoog

Misschien een gek gezicht, maar om te voorkomen dat je ruitenwissers vastvriezen aan je voorruit, is het slim om deze omhoog te zetten als jij je auto parkeert bij temperaturen onder het nulpunt. Ben je dit toch per ongeluk vergeten en zitten ze onder een ijslaag? Pak dan een plastic zakje met warm water en leg deze op de ruitenwissers. Even geduld tot ze zijn ontdooid en je hebt weer zicht door je voorruit. Zorg ook dat je ruiten ontvet en schoon zijn. Dan beslaan ze minder snel. En over goed zicht gesproken: zorg dat je voorruit niet beslagen is en zet de blower alvast aan.

Niet wegglijden

Een inkoppertje, maar absoluut van belang: winterbanden. Deze dag van vorst en sneeuw bewijst dat je niet voor niks hebt geïnvesteerd in dure winterbanden. N(ice)! Winterbanden zorgen voor meer grip op het wegdek en zijn dus een stuk veiliger dan normale banden. Je auto glijdt minder snel weg tijdens het inparkeren en de winterbanden zorgen ervoor dat je remweg niet onveilig lang is. Wist je dat het hebben van winterbanden in Nederland niet verplicht is, maar dat wel geval is in landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk? Mocht je dus bijvoorbeeld op wintersport gaan, schaf dan winterbanden aan, anders riskeer je een boete.

Parkeer dichtbij een muur

Let er met vrieskou ook op waar en hoe jij je auto parkeert. Door deze zo dicht mogelijk bij een muur te parkeren, wordt de kans op een bevroren voorruit door de stralingswarmte verkleind. Wist je dat het slim is om je de auto onder een boom of in een smalle steeg te parkeren? Zo bevriezen de ruiten minder snel en dat scheelt weer krabben! Houd er ook rekening mee dat je bij een bewolkte lucht meestal niet hoeft te krabben en bij een heldere sterrenhemel wel.

In de eerste versnelling

Parkeer je auto niet op de handrem als het vriest, maar in de eerste versnelling. Zo voorkom je dat de handrem vastvriest en je de volgende ochtend niet kunt wegrijden. Heb je nou toch de handrem gebruikt? Laat de auto dan een kwartier stationair draaien zodat de vastgevroren handremkabel weer ontdooit. Ook verstandig; voeg in de wintermaanden antivries toe aan de koel- en ruitensproeiervloeistof in je auto om te voorkomen dat deze bevriezen.

Parkeren zonder naar de automaat te lopen

In deze barre winterkou en wind heb je natuurlijk geen zin om naar een parkeerautomaat te lopen, te wachten op je parkeerticket en vervolgens weer verkleumd de kou te trotseren om dat ticket onder de voorruit te leggen. Zorg daarom dat je de parkeerapp van EasyPark hebt gedownload, zodat je vanuit je droge en lekker warme auto je parkeeractie kunt starten en beëindigen.

Zorg voor startkabels

Tijdens de koude wintermaanden heeft de accu van je auto nog maar 65 procent capaciteit en bij -18°C slechts 40 procent. Zorg dus in ieder geval dat je verlichting en radio uitstaat als jij je auto parkeert, zodat je accu niet leegloopt. Wees goed voorbereid voor het geval de auto toch niet meer wil starten na enige tijd geparkeerd te hebben gestaan door startkabels in je auto te leggen; even de buurman lief aankijken of hij je wil helpen en jij alsnog op pad kunt.

Rustig aan

Tot slot, als je wegrijdt van de parkeerplaats en het is glad, trek dan heel rustig op; laat je koppeling langzaam opkomen en geef geleidelijk gas. Probeer vooral niet te abrupt te remmen of aan je stuur te trekken, maar verricht alle handelingen rustig en gecontroleerd in de eerste versnelling. In alle gevallen: rij voorzichtig!

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.