Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Roadtrip gepland? 7 handige apps voor onderweg

Staat er binnenkort een roadtrip met de auto door Europa gepland? Goed nieuws! Wij hebben 7 handige apps voor jou op een rijtje gezet. Zo hoef jij je tijdens deze onvergetelijke rondreis nergens zorgen over te maken.

Roadtrip gepland? 7 handige apps voor onderweg

1. Going Abroad

Voorbereiding is alles. En voordat je in de auto stapt, is er een aantal dingen dat je moet weten. Zoals wat de verkeersregels op jouw bestemming zijn of wat de maximumsnelheid op je route is. Going Abroad (Reizen in het buitenland) is een handige app die deze vragen kan beantwoorden. Dat scheelt weer boetes.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

2. Kobo Plus luisterboeken

Helemaal klaar met de plaatselijke radiozenders en de Spotify-lijst van je bijrijder? Een luisterboek is een goede vervanger. Kies thuis een paar luisterboeken uit via het Kobo Plus-abonnement van Kobo en bol.com. Vergeet ze voor vertrek niet op je telefoon te downloaden, dat scheelt heel wat dure MB’s onderweg. Als je auto een Bluetooth-functie heeft, kun je jouw luisterboek naar keuze via de luidsprekers beluisteren. Handig!

Prijs: eerste 30 dagen gratis, daarna € 9,99 per maand (maandelijks opzegbaar)
Downloaden: iOS / Android

3. Flush

Onderweg zullen er ook wat plaspauzes nodig zijn. Het is vast herkenbaar: je moet naar het toilet en een benzinestation is in geen velden of wegen te bekennen. Voorkom onhandige stops op de parkeerplaats. De Flush app toont je het dichtstbijzijnde toilet en laat je ook de route daarnaartoe zien. Mooi meegenomen!

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

4. Polarsteps

Om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je locatie en de voortgang van je trip, kun je de app Polarsteps gebruiken. Je maakt heel makkelijk een reisverslag van de locaties die je bezocht hebt en voegt er in een handomdraai foto’s en omschrijvingen aan toe. De app houdt ook bij hoeveel kilometer je hebt gereden, hoeveel dagen je onderweg bent en hoeveel landen je hebt bezocht.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

5. ViaMichelin

Files wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. De navigatieapp ViaMichelin toont je de ‘groene routes’ voor jouw roadtrip. Denk aan toeristische routes over de kleinere, tolvrije wegen, dwars door de natuur. Dat geeft je het echte roadtripgevoel. Het gaat immers niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe, toch?

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

6. PARK NOW

Afhankelijk van je bestemming, is onze PARK NOW app een handige manier om kosten te besparen. Je wilt tijdens je roadtrip natuurlijk geen geld verspillen door te betalen voor parkeerminuten die je niet gebruikt. Vind voor vertrek een parkeerplek door te zoeken op adres, locatie of parkeerzone. Je kunt net als met de Nederlandse versie van de app (Parkmobile) betalen via je telefoon; dat scheelt je weer een zoektocht naar een parkeerautomaat in een onbekende stad en die vervelende wachtrij voor de automaat.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

7. Pechhulp on demand

Oké, het kan niet altijd goed gaan. Je zit er niet op te wachten en het komt nooit gelegen, maar bij autopech wil je zo snel mogelijk de weg weer op. En daar kan een app zoals Allianz Direct Pechhulp je bij helpen. De monteurs rijden zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen én je betaalt alleen als je pech hebt. Geen paniek: ze helpen je in Nederland én in de rest van Europa.

Prijs: gratis
Downloaden: iOS / Android

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.