Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Vakantie in eigen land? 5 mooie roadtrips in Nederland

De vakantie is in aantocht. Lekker erop uit met het gezin of met je lief. Naar het buitenland afreizen voelt nu misschien nog niet goed. Maar wat kun je dan wel doen om toch dat vakantiegevoel te ervaren? Maak een roadtrip in eigen land! Wij zetten de vijf mooiste autovakanties voor je op een rij.

Vakantie in eigen land? 5 mooie roadtrips in Nederland

Samen in de auto pad. Of het nu een gezinsauto, je oude kever of het boodschappenautootje van je moeder is, niets kan de pret drukken. Op weg met een picknickkleed en lekkers voor onderweg. Of beter nog: maak er een meerdaags uitstapje van. Zoek mooie plekjes om te overnachten langs de route.

Heuveltoppen en vlaai in Limburg

De Mergellandroute is één van de bekendste autoroutes die je langs de hoogtepunten brengt van het Zuid-Limburgse heuvelland. Van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadsgezichten van Maastricht. Vlaai op het Vrijthof!

Deze route volg je heel simpel via de zeshoekige Mergellandroute-bordjes. Een route van 110 kilometer over glooiende wegen en langs prachtige natuur. Achter elke heuveltop weer een vergezicht. Onderweg doe je dorpjes aan als Epen, Slenaken en Eijsden. De terrassen zijn weer open, dus je kunt genieten van heerlijke streekgerechten.

Kastelenroute in Friesland

Geïnteresseerd in historie? Dan is deze route voor jou een walhalla. In Friesland vind je meer dan 50 adellijke kasteeltjes, buitenplaatsen en landhuizen. Stinzen en staten, noemen ze die. De Friese kastelenroute brengt je er langs zes, zoals de Dekemastate in Jelsum, de Uniastate in Bears en het Poptaslot in Marssum.

Wil je liever langs het water cruisen, kies dan voor de 119 kilometer lange Friese merenroute. Deze brengt je langs het water, het groene en bosrijke gebied van Gaasterland en charmante oude stadjes.

Bosrijke route door de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied. De Noord-Veluweroute is een roadtrip van 87 km door dit unieke stukje Nederland. Rijd langs prachtige plaatsjes als Nunspeet, Vierhouten, Uddel, Garderen, Epe en ’t Harde. Zorg dat je genoeg tijd hebt om het Nationaal Park de Hoge Veluwe te verkennen. Bezoek daar zeker het Kröller-Müller Museum! Vergeet onderweg ook niet Paleis ’t Loo en het voormalige radiotelegrafisch zendstation Radio Kootwijk. En leuk voor de kleintjes: het Openluchtmuseum!

Meerdaagse trip door Noord-Holland

Deze meerdaagse roadtrip van 215 kilometer brengt je door het Noord-Hollandse landschap boven Amsterdam. Langs de Zaanse Schans, Enkhuizen, Volendam (vergeet niet de paling te proberen!) en het Markermeer. Vele pittoreske dorpjes, weidse polders en stolpboerderijen. Ook een ideale route in het vroege voorjaar als de bollenvelden in bloei staan.

Hunnebedden en pannenkoeken in Drenthe

Dromerige dorpjes, uitgestrekte bossen, Oudsaksische hoeves, dieppaarse heidevelden, hunnebedden en schaapskuddes. Je ziet het allemaal tijdens de Middenveldroute in Drenthe. Deze 75 kilometer lange route laat je alle hoogtepunten van de provincie zien. Stop vooral bij Nationaal Park Dwingelerveld, het museumdorp Orvelte en eet een ferme pannenkoek in Aalten.

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.