Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Parkeren in Amsterdam duur? Check onze bespaartips

Goedkoop parkeren in Amsterdam? Het kan! Betaal bijvoorbeeld 10 cent per uur in de van Wou. Lees onze vijf tips om te besparen in de hoofdstad.

Parkeren in Amsterdam duur? Check onze bespaartips

Tip 1: Parkeer gratis tijdens de boodschappen

Gratis parkeren in een garage? Zelfs Amsterdam kent zulke kleine parkeerwonders. In sommige garages wordt voor de eerste uren geen geld gevraagd. Zo parkeer je bij het Olympisch Stadion de eerste anderhalf uur gratis en bij het Gelderlandplein zelfs de eerste tweeënhalf uur. Boodschappen doen is vaak al duur genoeg, dus even op zoek naar een parkeerwonder bij jou in de buurt, loont. Je vindt ze vaak bij supermarkten en winkelcentra.

Tip 2: Parkeer in 10-centzones

Je hebt in Amsterdam twee soorten 10-centzones waar je – je raadt het al – maar tien cent betaalt voor een uurtje parkeren. In winkelstraten in Zuid, zoals de Van Woustraat en de Rijnstraat, zijn ze bedoeld voor een snelle winkelstop en geldt het tarief alleen het eerste uur. In kantoorgebieden Sloterdijk, Schinkel en Overamstel geldt het de eerste drie uur. Is de limiet verstreken, dan betaal je €3,50 per uur.

Tip 3: Parkeer op een Park & Ride en reis verder met het ov

Parkeer je je auto aan de rand van de stad en reis je daarna met tram, metro of bus het centrum in, dan parkeer je al vanaf 1 euro voor een hele dag. Je vindt P+R plaatsen aan de rand van de stad, zoals bij station Sloterdijk, Zeeburg en de RAI.

Tip 4: Betaal per minuut en voorkom onnodige parkeerkosten

Betaal je jouw parkeergeld bij de parkeerautomaat, dan bepaal je van te voren hoe lang je parkeert. Schat je te weinig tijd in, dan riskeer je een parkeerboete, dus een ruime inschatting is een veilige inschatting. Die extra betaalde minuten krijg je niet meer terug. Parkeer je met Parkmobile, dan betaal je alleen voor de minuten die je écht parkeert. En je hoeft niet meer in de rij. Zo makkelijk!

Tip 5: Parkeer in ongebruikte garages

ParkBee zijn garages die voorheen voor je verborgen waren. Denk aan die van kantoren en appartementencomplexen. Je betaalt er vaak maar één, twee of drie euro per uur. Een stuk goedkoper dan de meeste reguliere garages en je opent de slagboom eenvoudig met de Parkmobile-app. Je vindt ze op de kaart.

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.