Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Vergeten parkeeractie? Dat is verleden tijd dankzij deze 4 geheugensteuntjes

We vergeten allemaal wel eens wat, blijkt uit onderzoek. Waar je telefoon ook alweer ligt. Waar je auto geparkeerd staat. De melk in de supermarkt. En we vergeten namen. De partner van je baas gaat nog wel, maar hoe heten zijn of haar kinderen ook alweer?

Vergeten parkeeractie? Dat is verleden tijd dankzij deze 4 geheugensteuntjes

Het heeft te maken met ons LTG (langetermijngeheugen). Alles wat we langer dan één minuut moeten onthouden, slaan we hierin op. Maar in werkelijkheid duurt het zes tot acht uur voordat informatie in het LTG echt is opgeslagen (en vaak zelfs nog langer).

Vergeet jij de parkeerapp wel eens uit te zetten? Niet vreemd dus. Hierbij 4 tips die je geheugen maximaal ondersteunen, waardoor je nooit meer iets vergeet:

1. Namen onthouden met fantasie

Visualiseer de persoon in je hoofd met hetgeen wat je opvalt aan die persoon. Let op de details. Heeft de persoon een groot kapsel, koppel dat aan de naam. De volgende dag kan je de naam van deze persoon zeker onthouden.

2. Nooit meer je sleutels kwijtraken

Vaak je sleutels kwijt? Geheugentechnieken zijn hier ook nuttig voor. Zo kan je gedachteloos je sleutels neerleggen of je hersens activeren. Hoe? Doe eens iets geks voor je je sleutels weglegt. Maakt niet uit wat, krab aan je neus, maak een sprongetje, als het je hersensen maar even uit die automatische piloot haalt. Wanneer je dan je sleutels kwijt bent, associëren je hersenen het woord sleutels met het beeld van een actie die je ondernam vlak voor je ze weglegde. Het klinkt gek, maar het werkt echt! Daarnaast is het natuurlijk praktisch om gewoon een vaste plaats voor je sleutels aan te wijzen.

3. Met Google je parkeerplaats opslaan

Heb je je auto geparkeerd, dan open je Google Maps. Vervolgens druk je op de blauwe stip van je huidige locatie. In het menu dat in beeld verschijnt, selecteer je de ‘Je parkeerplaats opslaan’-optie. Vervolgens wordt er op de kaart automatisch een label geplaatst met de parkeerlocatie van je auto.

4. EasyPark herinnering instellen

Onze eigen gouden tip mag hier natuurlijk niet ontbreken. De EasyPark herinnering. Via sms-, e-mail- en/of pushnotificatie herinneren wij jou aan een lopende parkeeractie. Of waarschuwen we wanneer de maximale parkeerduur is bereikt. Hoe stel je het in? Lees snel verder.

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.