Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Een parkeervergunning aanvragen in Den Haag: hoe werkt het?

Voor de deur parkeren in Den Haag? Een parkeervergunning kan een hoop gedoe en kosten besparen. Maar hoe werkt het precies? We geven antwoord op al je vragen.

Een parkeervergunning aanvragen in Den Haag: hoe werkt het?

Hoe kun je een parkeervergunning in Den Haag aanvragen?

Het aanvragen van een vergunning in Den Haag kan zo gepiept zijn. Er zijn drie mogelijkheden. De snelste manier is digitaal. Je vult online je gegevens in, voegt de benodigde documenten toe en als je daarna met iDeal betaalt, gaat de vergunning per direct in. Betalen op factuur of incasso kan ook, maar dan duurt het wat langer. Je kunt de vergunning ook schriftelijk aanvragen en als je liever contact hebt met een echt persoon, dan kun je altijd nog langs bij de balie in het stadhuis.

Wat zijn de voorwaarden?

Je kunt een parkeervergunning aanvragen in Den Haag als je staat ingeschreven in basisregistratie personen (BRP) of als je kunt aantonen dat je in de stad gaat wonen. Je mag geen eigen parkeerplek in bijvoorbeeld een garage tot je beschikking hebben en de auto moet op jouw naam of op die van je partner staan.

Kan het overal in Den Haag?

Openbaar vervoer gaat voor in Den Haag. Daarom kun je geen vergunning aanvragen in een gebied dat is aangewezen als ov-georiënteerd gebied. Daaronder vallen het Energiekwartier en CS-Oost. Daarnaast kun je alleen een vergunning aanvragen waar normaal gesproken betaald parkeren geldt. Zo niet, dan parkeer je er gewoon altijd gratis.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn parkeervergunning krijg?

Dat kan per direct of het duurt maximaal 10 dagen. Als je de vergunning online aanvraagt en met iDeal betaalt, dan staat de vergunning meteen op jouw naam. Ook als je pint aan de balie in het stadhuis, is de vergunning direct van jou. Is dit allemaal niet het geval, dan wacht je afhankelijk van de situatie 5 tot 10 werkdagen op je vergunning.

Wat kost het?

Woon je in de Vruchtenbuurt, Bloemenbuurt of Laakkwartier-Oost, dan is een parkeervergunning een koopje. Een vergunning kost er €13,80 per jaar, ook voor iedere extra auto. In de rest van Den Haag kost een vergunning €64,20 per jaar. Voor iedere volgende auto betaal je jaarlijks €288.

Waar parkeert mijn bezoek?

Ontvang je vaak bezoek? Voor €20,20 heb je een heel jaar een bezoekersvergunning en betalen je gasten geen parkeergeld, voor een maximum van 50 uur per periode. Woon je in de Vruchtenbuurt, Bloemenbuurt of Laakkwartier-Oost? Dan ben je met €13,80 voor een jaar nog goedkoper uit.

Ik heb een andere vraag

Op de website van de gemeente Den Haag vind je alles in detail terug en vind je de formulieren om je vergunning mee aan te vragen.

Heb je (nog) geen parkeervergunning of parkeer je ergens anders dan bij je eigen huis? Parkeer dan goedkoop en makkelijk met de app van Parkmobile. Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.