Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Veilig op stap begint met contactloos parkeren

De komende weken mogen we voorzichtig weer een beetje op pad. De anderhalvemetersamenleving in. Kun jij ook niet wachten? Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je hernieuwde vrijheid, geven wij wat tips. Zo kun je voortaan op een veilige manier de weg op.

Veilig op stap begint met contactloos parkeren

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je in de auto stapt naar de stad of kantoor, is het goed om wat voorbereidingen te treffen. Heb jij standaard een paraplu en een boodschappentas in de auto liggen? Voeg daar de komende tijd wat anti-corona items aan toe. Ons advies:

  • Alcoholgel op grijpafstand
  • Schoonmaakdoekjes in je dashboardkastje
  • Zakdoeken in het middenvak
  • Wegwerphandschoenen in het handschoenenvak voor als je moet tanken.

Ben je liever nog iets beter voorbereid? Leg dan ook wat mondkapjes in je auto. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

2. Voorkomen is beter dan genezen

Wat je niet aanraakt, kan je minder goed besmetten. Met alles geldt eigenlijk: voorkomen is beter dan genezen. Denk dus goed na voordat je iets aanraakt. Is het echt nodig? Zo kun je met tanken een handschoen aantrekken. Betalen kun je het veiligst contactloos. In Nederland hebben banken het daglimiet voor contactloze betalingen al verdubbeld, naar 50 euro per dag. Gelukkig zijn er ook contactloze digitale oplossingen, zoals Apple Pay en Garmin Pay. Doe er je voordeel mee!

3. Laat rust winnen van snelheid

Die 1,5 meter zit er bij iedereen wel in. En met weinig mensen buiten is dat ook heel goed te doen. Maar steeds meer Nederlanders laten de teugels vieren. Zij gaan er vaker dan de weken hiervoor op uit. Daardoor wordt het nog belangrijker om afstand te houden. Reis je met de trein, loop bij aankomst op het perron dan nog even door, voordat je instapt. Check voor vertrek online even je saldo, dan kan je de automaat voorbij lopen. Want waar wij voor corona vaak de snelste route zochten, zullen we nu op zoek moeten gaan naar rust. Vermijd dus zoveel je kan, fysiek contact met andere mensen. Geef elkaar de ruimte.

4. Eenmaal op je bestemming

Je bent daar waar je wilt zijn, jouw favoriete winkelstraat, het huis van vrienden of die leuke werkafspraak. Het voelt een leven geleden. De kans is groot dat je zo blij bent weer een stukje van je oude leven terug te hebben, dat je onze anderhalvemetersamenleving even vergeet. Oeps!

Om te voorkomen dat dat gebeurt, herinneren wij je graag nog even. Was je handen bij aankomst. Vermijd fysiek contact met anderen. Dat klinkt kil en dat is het ook. Oefen daarom vast op je mooiste glimlach! Zo kun je straks je vrienden, collega’s of zelfs vreemden op straat, laten zien dat je blij bent ze te zien.

En parkeer je je auto, vergeet dan niet onze app aan te zetten. Het laatste wat je wilt, is die vieze parkeerautomaat aanraken. Let op onze woorden: contactloos kon nog wel eens een dingetje worden dit jaar.

Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.