Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

8 highlights voor je dagje Delft

Een dagje naar Delft? Dat is zeker aan te raden, want er is genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de musea om kunst te bewonderen of geschiedenis te leren. Struin door het centrum en bekijk een aantal bijzondere gebouwen of duik de wetenschap van TU Delft in. Wij geven je 8 highlights met natuurlijk de beste tips voor parkeren in Delft.

8 highlights voor je dagje Delft

1. Museum Prinsenhof 

In museum Prinsenhof leer je alles over de geschiedenis, kunst en cultuur van Delft. Wist je dat Willem van Oranje in het Prinsenhof vermoord werd? Je kunt de kogelgaten nog in de muur zien. Parkeer dichbij en veilig in de Phoenixgarage. Tip: zet kentekenherkenning aan in je Parkmobile-app, dan gaat de slagboom vanzelf open en dicht!

2. Museum Paul Tétar van Elven 

Bezoek het voormalige woonhuis van 19e eeuwse kunstenaar Paul Tétar van Elven. Hij woonde hier tot 1892 en liet zijn huis met inboedel en kunstcollectie na aan de stad Delft. Het huis staat aan één van de mooiste grachten in Delft, de Koornmarkt. Er zijn genoeg parkeerplekken in de buurt op straat en anders vind je altijd een plekje bij ParkBee Delft Station.

3. Science Centre Delft 

Duik in de wereld van wetenschap en techniek. Science Centre Delft laat een verzameling zien van alle onderzoeken die aan de TU Delft worden gedaan. Leuk voor jong en oud! Een bezoek aan dit centrum zal helaas even moeten wachten, want het is tijdelijk gesloten. Maar wel één voor op je lijstje!

4. Royal Delft 

Vind jij Delfts blauw te gek? Dan is deze aardewerkfabriek uit de 17e eeuw zeker de moeite waard! Er wordt nog steeds aardewerk gemaakt, dus je leert alles over de oude technieken en ziet schilders live in actie. De dichtsbijzijnde parkeergarage is ParkBee Molengraaffsingel. Ook hier kun je eenvoudig via je parkeerapp parkeren.

5. Vermeer Centrum  

Kruip in de huid van de schilder uit de Gouden Eeuw: Johannes Vermeer. Vooral bekend van ‘Het melkmeisje’ en ‘Meisje met de parel’ en de mooie weergave van zonlicht in zijn schilderijen. In het Vermeer Centrum Delft zie je zijn volledige werk op ware grootte en neem je een kijkje in zijn leven. Parkeer in de buurt op straat of loop een stukje vanaf de Phoenixgarage.

6. Museumhuis van Meerten 

Lambert van Meerten was een enthousiast verzamelaar en liet een huis bouwen speciaal voor zijn verzameling. In het museumhuis zie je een collectie aan bouwfragmenten, Delfts aardewerk en meubels. Ook deze highlight is weer makkelijk te bereiken vanaf de Phoenixgarage. Zet je kentekenherkenning aan?

7. Molen de Roos  

Tussen je bezoeken aan de musea door loop je gemakkelijk naar Molen de Roos. Een mooi onderdeel van je wandeling door Delft. Je kunt de molen van binnen bekijken en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad.

8. Botanische tuin  

De Botanische tuin ligt naast de TU Delft. Wandel en kom tot rust tussen de monumentale bomen, gewassen en tropische planten. Maak het onderdeel van je wandeling door Delft of parkeer vlakbij op straat.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.