help

HELP! Hoe overleef ik file- en parkeerstress? Wij geven je 7 tips.
24 augustus 2017

Langzaam keert Nederland weer terug van vakantie. En dit is ook te merken op de wegen. Waar de fileberichten tijdens de zomervakantie overgeslagen konden worden, moet je nu tijdens de ochtend- en avondspits opletten dat je niet meteen de file inrijdt. En moet jij voor je werk vaak in de stad zijn? Dan is de stress van het vinden van een parkeerplek je waarschijnlijk ook niet onbekend.

Hier zit je na je vakantie natuurlijk niet op te wachten. Daarom geven wij je 7 tips hoe je die relaxte vakantiemodus toch nog even kunt vasthouden.

Maar eerst 2 feitjes! Wist je dat…

… Nederlanders gemiddeld 50 uur per jaar in de file staan?
… automobilisten gemiddeld 17 uur per jaar naar een parkeerplaats zoeken?

Tip 1: Zing de file uit!

Waarom klagend de file in als je ‘m ook kunt uitzingen? Draai het volume omhoog, open je raam (of niet, als je anderen dit wilt besparen) en zing! Dit brengt gegarandeerd een lach op je gezicht! En anders zorg je voor de nodige entertainment voor je mede-filerijders. En om je alvast wat inspiratie te geven, hebben wij voor jou een Spotify-lijst samengesteld met onze favoriete nummers voor in de auto.

Tip 2: Verdiep je kennis

Gaat meezingen iets te ver? Denk dan eens aan audioboeken of podcasts. Het klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar. Kom jij in het dagelijks leven amper toe aan het lezen van een boek? Dan is dit dé uitkomst! Zo besteed je die 50 uur per jaar in de file toch nuttig. Ben je nog niet overtuigd? Probeer eens deze top 25 podcasts van dit moment of luister de beste literatuur de eerste 14 dagen gratis via Storytel.

Tip 3: Test je mensenkennis

Oké, testen is misschien niet het juiste woord. Maar kijk in de file eens goed om je heen. Wat voor type is de man in de Peugeot 308? Waar werkt hij? Zal hij getrouwd zijn? Kinderen misschien? Heeft hij een naam voor zijn auto? Creëer je eigen verhalen: fantaseren is prima vermaak en stimuleert je creativiteit!

Tip 4: Laat je handen wapperen!

Stilstaan in een file is het moment om het interieur van jouw auto weer een beetje toonbaar te maken. Resterende snoeppapiertjes van de vakantie, bonnetjes en allerlei soorten rommel stapelt zich vaak op naarmate je kilometers maakt. Nu heb je eindelijk je handen eens vrij om dit op te ruimen.

Tip 5: Wees (vrij)gezellig

Nog single? Dan is de file natuurlijk HET moment om potentiële partners te ontmoeten. Maar ook prima vermaak voor de bezette filerijder. Een spannender begin of einde van je dag is er niet! Gooi je beste fileflirt kwaliteiten in de strijd, want binnen een paar tellen kan die prins/prinses op het witte paard voorbij zijn. Oogcontact, een lach, een knipoog of een praatje met het raam open maakt die file een stuk gezelliger!

Tip 6: Ontdek vooraf je plekje

Zul je net zien. Heb je de file met bovenstaande tips vlekkeloos overleefd, loop je tegen het volgende probleem aan: parkeren. Zorg voordat je vertrekt dat je weet waar je kunt parkeren in de omgeving van je bestemming. Wist je al dat je tot 48 uur van tevoren kunt reserveren bij één van onze exclusieve ParkBee garages? Geef het uur door wanneer je verwacht binnen te rijden en reken achteraf af via de maandelijkse Parkmobile factuur. Parkeren wordt zo helemaal een peace of cake.

Tip 7: Slim parkeren

Geen ParkBee garage in de buurt van jouw bestemming? Parkeer je auto ook eenvoudig op straat met Parkmobile en bespaar gemiddeld 7 minuten in tijd en 20% op parkeerkosten. Dat scheelt al snel een half uur per maand ofwel 6 uur per jaar! Meer tijd om leuke dingen te doen dus!

Bonustip: Wist je trouwens dat je als slimme parkeerder zelfs je auto parkeeracties automatisch kunt laten afmelden? Dan vergeet je nooit meer een parkeeractie af te melden! Wanneer je beschikt over de Mijn Volkswagen, Mijn SEAT of Mijn SKODA app, kun je binnen deze app inloggen met Parkmobile. Je krijgt dan vanzelf bericht als je in een betaald parkeren gebied parkeert en je parkeeractie wordt automatisch afgemeld bij vertrek. Superhandig!

 

 

 

Is jouw auto winter(sport)klaar? Doe de check!

11 januari 2018

Wintersportliefhebbers kijken hier al maanden naar uit: het wintersportseizoen. Het natte, grijze Nederland wordt ingeruild voor zonovergoten witte pistes in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland. Ga jij met de auto op wintersport? Wees dan goed voorbereid: Is jouw auto helemaal winterklaar? Heb je de nodige gereedschappen bij je? En vergeet je niet de verplichte documenten? Doe…

Lees verder
delen

Nog meer parkeren met Parkbee

15 december 2017

Parkeer nu nog makkelijker in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Rotterdam. ParkBee heeft er namelijk 12 nieuwe parkeergarages bij gekregen. Of je nou zakelijk rijdt of een dagje erop uit gaat, ParkBee biedt goedkoop parkeren aan op 50 toplocaties door heel Nederland. Zo parkeer je bijvoorbeeld aan de Dynamostraat in Rotterdam en ben je binnen…

Lees verder
delen

Parkeren tijdens en rondom de feestdagen

11 december 2017

Rondom de Kerstdagen hanteren een aantal gemeenten afwijkende parkeertarieven en/of – tijden. Ook schermen sommige steden rondom de jaarwisseling de parkeerautomaten af. Deze maatregel wordt genomen om vuurwerkschade aan de parkeerautomaten te voorkomen.* Hierdoor geldt voor sommige delen van de desbetreffende steden dat betalen voor parkeren niet mogelijk is. Let op: er geldt dus officieel geen vrij parkeren…

Lees verder
delen

Herfst checklist: 7x goed voorbereid op weg

27 oktober 2017

De dagen worden korter, bladeren vallen van de bomen en regen valt uit de grijze wolken boven ons: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Ga goed voorbereid de weg op met deze zeven tips voor de herfst. Blijf alert Dit weekend gaat de klok een uur terug. Sommige mensen krijgen hierdoor last van vermoeidheid, omdat…

Lees verder
delen

Mobiel parkeren met Parkmobile nu ook in Venlo

01 oktober 2017

NIEUW! Nu ook mobiel parkeren via Parkmobile in Venlo. Betaald parkeren via Parkmobile kan vanaf 1 september ook eenvoudig in gemeente Venlo. Binnen deze gemeente is betaald parkeren van toepassing in Venlo. Parkeercontrole is op basis van je kenteken. Waarom parkeren met Parkmobile in Venlo? Eenvoudig parkeren via app, bellen of sms; Betaal per minuut…

Lees verder
delen