Contact
help

HELP! Hoe overleef ik file- en parkeerstress? Wij geven je 7 tips.

24 augustus 2017

Langzaam keert Nederland weer terug van vakantie. En dit is ook te merken op de wegen. Waar de fileberichten tijdens de zomervakantie overgeslagen konden worden, moet je nu tijdens de ochtend- en avondspits opletten dat je niet meteen de file inrijdt. En moet jij voor je werk vaak in de stad zijn? Dan is de stress van het vinden van een parkeerplek je waarschijnlijk ook niet onbekend.

Hier zit je na je vakantie natuurlijk niet op te wachten. Daarom geven wij je 7 tips hoe je die relaxte vakantiemodus toch nog even kunt vasthouden.

Maar eerst 2 feitjes! Wist je dat…

… Nederlanders gemiddeld 50 uur per jaar in de file staan?
… automobilisten gemiddeld 17 uur per jaar naar een parkeerplaats zoeken?

Tip 1: Zing de file uit!

Waarom klagend de file in als je ‘m ook kunt uitzingen? Draai het volume omhoog, open je raam (of niet, als je anderen dit wilt besparen) en zing! Dit brengt gegarandeerd een lach op je gezicht! En anders zorg je voor de nodige entertainment voor je mede-filerijders. En om je alvast wat inspiratie te geven, hebben wij voor jou een Spotify-lijst samengesteld met onze favoriete nummers voor in de auto.

Tip 2: Verdiep je kennis

Gaat meezingen iets te ver? Denk dan eens aan audioboeken of podcasts. Het klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar. Kom jij in het dagelijks leven amper toe aan het lezen van een boek? Dan is dit dé uitkomst! Zo besteed je die 50 uur per jaar in de file toch nuttig. Ben je nog niet overtuigd? Probeer eens deze top 25 podcasts van dit moment of luister de beste literatuur de eerste 14 dagen gratis via Storytel.

Tip 3: Test je mensenkennis

Oké, testen is misschien niet het juiste woord. Maar kijk in de file eens goed om je heen. Wat voor type is de man in de Peugeot 308? Waar werkt hij? Zal hij getrouwd zijn? Kinderen misschien? Heeft hij een naam voor zijn auto? Creëer je eigen verhalen: fantaseren is prima vermaak en stimuleert je creativiteit!

Tip 4: Laat je handen wapperen!

Stilstaan in een file is het moment om het interieur van jouw auto weer een beetje toonbaar te maken. Resterende snoeppapiertjes van de vakantie, bonnetjes en allerlei soorten rommel stapelt zich vaak op naarmate je kilometers maakt. Nu heb je eindelijk je handen eens vrij om dit op te ruimen.

Tip 5: Wees (vrij)gezellig

Nog single? Dan is de file natuurlijk HET moment om potentiële partners te ontmoeten. Maar ook prima vermaak voor de bezette filerijder. Een spannender begin of einde van je dag is er niet! Gooi je beste fileflirt kwaliteiten in de strijd, want binnen een paar tellen kan die prins/prinses op het witte paard voorbij zijn. Oogcontact, een lach, een knipoog of een praatje met het raam open maakt die file een stuk gezelliger!

Tip 6: Ontdek vooraf je plekje

Zul je net zien. Heb je de file met bovenstaande tips vlekkeloos overleefd, loop je tegen het volgende probleem aan: parkeren. Zorg voordat je vertrekt dat je weet waar je kunt parkeren in de omgeving van je bestemming. Wist je al dat je tot 48 uur van tevoren kunt reserveren bij één van onze exclusieve ParkBee garages? Geef het uur door wanneer je verwacht binnen te rijden en reken achteraf af via de maandelijkse Parkmobile factuur. Parkeren wordt zo helemaal een peace of cake.

Tip 7: Slim parkeren

Geen ParkBee garage in de buurt van jouw bestemming? Parkeer je auto ook eenvoudig op straat met Parkmobile en bespaar gemiddeld 7 minuten in tijd en 20% op parkeerkosten. Dat scheelt al snel een half uur per maand ofwel 6 uur per jaar! Meer tijd om leuke dingen te doen dus!

Bonustip: Wist je trouwens dat je als slimme parkeerder zelfs je auto parkeeracties automatisch kunt laten afmelden? Dan vergeet je nooit meer een parkeeractie af te melden! Wanneer je beschikt over de Mijn Volkswagen, Mijn SEAT of Mijn SKODA app, kun je binnen deze app inloggen met Parkmobile. Je krijgt dan vanzelf bericht als je in een betaald parkeren gebied parkeert en je parkeeractie wordt automatisch afgemeld bij vertrek. Superhandig!

 

 

 

Duurzame parkeerinnovaties – Op naar leefbare en groenere steden

19 april 2019

Het verminderen van CO2-uitstoot is een wereldwijde trend en daarmee ook het autovrij maken van de steden. Want steden worden steeds drukker. Het is lastig om van de ene kant van de stad naar de andere kant te komen en er te parkeren. Naast dat dit frustrerend is voor bewoners en bezoekers, is het slecht…

Lees verder
delen

Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019

12 april 2019

Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019. De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden. Daarnaast moet er meer ruimte komen voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden worden geïnvesteerd in mobiliteit en in de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte. Wat betekent dit voor jou?  Je gaat per…

Lees verder
delen

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

01 april 2019

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp). In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur….

Lees verder
delen

Parkmobile onderdeel van NOW mobility services BMW Group en Daimler AG

22 februari 2019

BMW Group en Daimler AG vieren op 22 februari 2019 de start van de mobility service joint ventures: PARK NOW (Parking) CHARGE NOW (Charging) REACH NOW (Multimodal) FREE NOW (Taxi Ride hailing) SHARE NOW (Car sharing) Samen met mobiliteitsdiensten als MyTaxi, DriveNow, Car2Go en velen meer, is Parkmobile nu deel van NOW.  Parkmobile, ParkNow, Park-line,…

Lees verder
delen

Parkeerboetes 2019

19 januari 2019

Met ingang van het nieuwe jaar zijn de hoogtes van parkeerbonnen en verschillende parkeerboetes veranderd. Als je niet of te weinig betaald voor je parkeeractie én geen geldige parkeervergunning hebt, krijg je een parkeerbon, ook wel naheffingsaanslag genoemd. Gelukkig betaal je met Parkmobile altijd alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert. Om zeker te…

Lees verder
delen