Contact
help

HELP! Hoe overleef ik file- en parkeerstress? Wij geven je 7 tips.

24 augustus 2017

Langzaam keert Nederland weer terug van vakantie. En dit is ook te merken op de wegen. Waar de fileberichten tijdens de zomervakantie overgeslagen konden worden, moet je nu tijdens de ochtend- en avondspits opletten dat je niet meteen de file inrijdt. En moet jij voor je werk vaak in de stad zijn? Dan is de stress van het vinden van een parkeerplek je waarschijnlijk ook niet onbekend.

Hier zit je na je vakantie natuurlijk niet op te wachten. Daarom geven wij je 7 tips hoe je die relaxte vakantiemodus toch nog even kunt vasthouden.

Maar eerst 2 feitjes! Wist je dat…

… Nederlanders gemiddeld 50 uur per jaar in de file staan?
… automobilisten gemiddeld 17 uur per jaar naar een parkeerplaats zoeken?

Tip 1: Zing de file uit!

Waarom klagend de file in als je ‘m ook kunt uitzingen? Draai het volume omhoog, open je raam (of niet, als je anderen dit wilt besparen) en zing! Dit brengt gegarandeerd een lach op je gezicht! En anders zorg je voor de nodige entertainment voor je mede-filerijders. En om je alvast wat inspiratie te geven, hebben wij voor jou een Spotify-lijst samengesteld met onze favoriete nummers voor in de auto.

Tip 2: Verdiep je kennis

Gaat meezingen iets te ver? Denk dan eens aan audioboeken of podcasts. Het klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar. Kom jij in het dagelijks leven amper toe aan het lezen van een boek? Dan is dit dé uitkomst! Zo besteed je die 50 uur per jaar in de file toch nuttig. Ben je nog niet overtuigd? Probeer eens deze top 25 podcasts van dit moment of luister de beste literatuur de eerste 14 dagen gratis via Storytel.

Tip 3: Test je mensenkennis

Oké, testen is misschien niet het juiste woord. Maar kijk in de file eens goed om je heen. Wat voor type is de man in de Peugeot 308? Waar werkt hij? Zal hij getrouwd zijn? Kinderen misschien? Heeft hij een naam voor zijn auto? Creëer je eigen verhalen: fantaseren is prima vermaak en stimuleert je creativiteit!

Tip 4: Laat je handen wapperen!

Stilstaan in een file is het moment om het interieur van jouw auto weer een beetje toonbaar te maken. Resterende snoeppapiertjes van de vakantie, bonnetjes en allerlei soorten rommel stapelt zich vaak op naarmate je kilometers maakt. Nu heb je eindelijk je handen eens vrij om dit op te ruimen.

Tip 5: Wees (vrij)gezellig

Nog single? Dan is de file natuurlijk HET moment om potentiële partners te ontmoeten. Maar ook prima vermaak voor de bezette filerijder. Een spannender begin of einde van je dag is er niet! Gooi je beste fileflirt kwaliteiten in de strijd, want binnen een paar tellen kan die prins/prinses op het witte paard voorbij zijn. Oogcontact, een lach, een knipoog of een praatje met het raam open maakt die file een stuk gezelliger!

Tip 6: Ontdek vooraf je plekje

Zul je net zien. Heb je de file met bovenstaande tips vlekkeloos overleefd, loop je tegen het volgende probleem aan: parkeren. Zorg voordat je vertrekt dat je weet waar je kunt parkeren in de omgeving van je bestemming. Wist je al dat je tot 48 uur van tevoren kunt reserveren bij één van onze exclusieve ParkBee garages? Geef het uur door wanneer je verwacht binnen te rijden en reken achteraf af via de maandelijkse Parkmobile factuur. Parkeren wordt zo helemaal een peace of cake.

Tip 7: Slim parkeren

Geen ParkBee garage in de buurt van jouw bestemming? Parkeer je auto ook eenvoudig op straat met Parkmobile en bespaar gemiddeld 7 minuten in tijd en 20% op parkeerkosten. Dat scheelt al snel een half uur per maand ofwel 6 uur per jaar! Meer tijd om leuke dingen te doen dus!

Bonustip: Wist je trouwens dat je als slimme parkeerder zelfs je auto parkeeracties automatisch kunt laten afmelden? Dan vergeet je nooit meer een parkeeractie af te melden! Wanneer je beschikt over de Mijn Volkswagen, Mijn SEAT of Mijn SKODA app, kun je binnen deze app inloggen met Parkmobile. Je krijgt dan vanzelf bericht als je in een betaald parkeren gebied parkeert en je parkeeractie wordt automatisch afgemeld bij vertrek. Superhandig!

 

 

 

Vanaf nu parkeer je ook slim en makkelijk in Boxtel

10 juli 2019

NIEUW! Nu ook mobiel parkeren via Parkmobile in Boxtel. Betaald parkeren via Parkmobile kan vanaf 10 juli ook eenvoudig in Boxtel. Parkeercontrole is op basis van je kenteken. Waarom parkeren met Parkmobile in Boxtel? Eenvoudig parkeren via app, bellen of sms; Betaal per minuut en achteraf; Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes; Voorkom dure…

Lees verder
delen

Vanaf nu parkeer je ook slim en makkelijk in Wavre

01 juni 2019

Vanaf vandaag kun je ook in Wavre achteraf betalen voor parkeren met Parkmobile. Met Parkmobile parkeer je inmiddels in ruim 25 steden in België met de Parkmobile app.  Waarom parkeren met Parkmobile in Wavre? Eenvoudig parkeren via de Parkmobile app; Betaal per minuut en achteraf; Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes; Voorkom dure parkeerboetes; 91% van…

Lees verder
delen

Buitenlandse verkeersovertredingen in Nederland

31 mei 2019

Tussen januari en april van dit jaar hebben Duitse automobilisten in Nederland de meeste verkeersovertredingen gemaakt in vergelijking met automobilisten uit andere landen. De Duitsers hebben maar liefst 108.149 verkeersovertredingen gemaakt, op de voet gevolgd door de Belgen met 89.173 overtredingen en de Polen met 27.737 overtredingen. De top-6 wordt afgesloten door de Fransen (25.594),…

Lees verder
delen

Innovatie in digitaal garageparkeren 

20 mei 2019

Om efficiënter te werken, kosten te besparen en het leven van de inwoners en bezoekers makkelijker te maken, digitaliseren steeds meer gemeenten hun parkeerdiensten. Zo ook de gemeente Bergen op Zoom: een voorloper in innovatief parkeren. De gemeente heeft alles rigoureus gedigitaliseerd en voegde hier recent een innovatie aan toe. Met het multi provider platform van Parkmobile en het parkeermanagementsysteem van WPS Parking Solutions is volledig…

Lees verder
delen

Vanaf nu parkeer je ook slim en makkelijk in Mechelen

30 april 2019

Vanaf vandaag kun je ook in Mechelen achteraf betalen voor parkeren met Parkmobile. Met Parkmobile parkeer je inmiddels in ruim 25 steden in België met de Parkmobile app.  Waarom parkeren met Parkmobile in Mechelen? Eenvoudig parkeren via de Parkmobile app; Betaal per minuut en achteraf; Nooit meer gedoe met kleingeld of bankpasjes; Voorkom dure parkeerboetes; 91% van…

Lees verder
delen