help

HELP! Hoe overleef ik file- en parkeerstress? Wij geven je 7 tips.
24 augustus 2017

Langzaam keert Nederland weer terug van vakantie. En dit is ook te merken op de wegen. Waar de fileberichten tijdens de zomervakantie overgeslagen konden worden, moet je nu tijdens de ochtend- en avondspits opletten dat je niet meteen de file inrijdt. En moet jij voor je werk vaak in de stad zijn? Dan is de stress van het vinden van een parkeerplek je waarschijnlijk ook niet onbekend.

Hier zit je na je vakantie natuurlijk niet op te wachten. Daarom geven wij je 7 tips hoe je die relaxte vakantiemodus toch nog even kunt vasthouden.

Maar eerst 2 feitjes! Wist je dat…

… Nederlanders gemiddeld 50 uur per jaar in de file staan?
… automobilisten gemiddeld 17 uur per jaar naar een parkeerplaats zoeken?

Tip 1: Zing de file uit!

Waarom klagend de file in als je ‘m ook kunt uitzingen? Draai het volume omhoog, open je raam (of niet, als je anderen dit wilt besparen) en zing! Dit brengt gegarandeerd een lach op je gezicht! En anders zorg je voor de nodige entertainment voor je mede-filerijders. En om je alvast wat inspiratie te geven, hebben wij voor jou een Spotify-lijst samengesteld met onze favoriete nummers voor in de auto.

Tip 2: Verdiep je kennis

Gaat meezingen iets te ver? Denk dan eens aan audioboeken of podcasts. Het klinkt misschien wat saai, maar niets is minder waar. Kom jij in het dagelijks leven amper toe aan het lezen van een boek? Dan is dit dé uitkomst! Zo besteed je die 50 uur per jaar in de file toch nuttig. Ben je nog niet overtuigd? Probeer eens deze top 25 podcasts van dit moment of luister de beste literatuur de eerste 14 dagen gratis via Storytel.

Tip 3: Test je mensenkennis

Oké, testen is misschien niet het juiste woord. Maar kijk in de file eens goed om je heen. Wat voor type is de man in de Peugeot 308? Waar werkt hij? Zal hij getrouwd zijn? Kinderen misschien? Heeft hij een naam voor zijn auto? Creëer je eigen verhalen: fantaseren is prima vermaak en stimuleert je creativiteit!

Tip 4: Laat je handen wapperen!

Stilstaan in een file is het moment om het interieur van jouw auto weer een beetje toonbaar te maken. Resterende snoeppapiertjes van de vakantie, bonnetjes en allerlei soorten rommel stapelt zich vaak op naarmate je kilometers maakt. Nu heb je eindelijk je handen eens vrij om dit op te ruimen.

Tip 5: Wees (vrij)gezellig

Nog single? Dan is de file natuurlijk HET moment om potentiële partners te ontmoeten. Maar ook prima vermaak voor de bezette filerijder. Een spannender begin of einde van je dag is er niet! Gooi je beste fileflirt kwaliteiten in de strijd, want binnen een paar tellen kan die prins/prinses op het witte paard voorbij zijn. Oogcontact, een lach, een knipoog of een praatje met het raam open maakt die file een stuk gezelliger!

Tip 6: Ontdek vooraf je plekje

Zul je net zien. Heb je de file met bovenstaande tips vlekkeloos overleefd, loop je tegen het volgende probleem aan: parkeren. Zorg voordat je vertrekt dat je weet waar je kunt parkeren in de omgeving van je bestemming. Wist je al dat je tot 48 uur van tevoren kunt reserveren bij één van onze exclusieve ParkBee garages? Geef het uur door wanneer je verwacht binnen te rijden en reken achteraf af via de maandelijkse Parkmobile factuur. Parkeren wordt zo helemaal een peace of cake.

Tip 7: Slim parkeren

Geen ParkBee garage in de buurt van jouw bestemming? Parkeer je auto ook eenvoudig op straat met Parkmobile en bespaar gemiddeld 7 minuten in tijd en 20% op parkeerkosten. Dat scheelt al snel een half uur per maand ofwel 6 uur per jaar! Meer tijd om leuke dingen te doen dus!

Bonustip: Wist je trouwens dat je als slimme parkeerder zelfs je auto parkeeracties automatisch kunt laten afmelden? Dan vergeet je nooit meer een parkeeractie af te melden! Wanneer je beschikt over de Mijn Volkswagen, Mijn SEAT of Mijn SKODA app, kun je binnen deze app inloggen met Parkmobile. Je krijgt dan vanzelf bericht als je in een betaald parkeren gebied parkeert en je parkeeractie wordt automatisch afgemeld bij vertrek. Superhandig!

 

 

 

Strand parkeren doe je met Parkmobile

26 mei 2018

De zomer is nog niet eens officieel begonnen, maar toch worden we al enorm verwend met het weer. Heb je nog geen vakantieplannen, maar wil je wel lekker uitwaaien langs de kust, slenteren over de boulevard of languit op een zonnebed? Parkmobile zet de leukste (stad)stranden voor jou op een rijtje! Zwemkleding? Check! Handdoek? Check!…

Lees verder
delen

Vind je parkeerplek in de Koningsdag drukte met Parkmobile

25 april 2018

Koningsdag: misschien wel het leukste feest van het jaar. Zoals ieder jaar gaan we in groten getale op pad om de verjaardag van onze koning te vieren. Dit zorgt voor enorme drukte in de steden, waardoor het vinden van een parkeerplek niet altijd eenvoudig is. Maar laat het zoeken naar een parkeerplek niet jouw Koningsdag…

Lees verder
delen

Per 3 april 2018 veranderen onze tarieven

26 maart 2018

Vanaf 3 april betaal je €0,27 per parkeeractie. Door een veranderende markt en nieuwe wet- en regelgeving passen wij voor het eerst na 18 jaar de tarieven aan. We zijn nog steeds de voordeligste aanbieder van mobiel parkeren waarmee je overal parkeert in Nederland en België. Bij Parkmobile zit je goed Parkmobile is de meestgebruikte…

Lees verder
delen

Parkmobile grote winnaar Intertraffic Awards 2018

21 maart 2018

Met trots ontvingen we tijdens de Award Ceremony van Intertraffic 2018 in Amsterdam de Overall Innovation Award voor onze innovaties op het gebied van mobiliteit. Bovendien werden we ook als winnaar uitgeroepen in de categorie Smart Mobility. Intertraffic is ’s werelds grootste beurs op het gebied van verkeers- en mobiliteitstechnologie.   Uit meer dan 60…

Lees verder
delen

Klaar voor het voorjaar

13 maart 2018

Afgelopen weken had de auto het nog zwaar te voorduren: in een week tijd ging de temperatuur van -8 naar +10. Daarbij ging het nodige zout over en onder je auto. Nu ook de temperaturen weer stijgen en we de lente in de lucht ruiken, geeft Parkmobile je 7 tips om goed voorbereid op weg…

Lees verder
delen