Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Een parkeervergunning aanvragen in Rotterdam: hoe werkt het?

Voor de deur parkeren in Rotterdam? Een parkeervergunning kan een hoop van het gedoe en kosten besparen. Maar hoe werkt het precies? We geven antwoord op al je vragen.

Een parkeervergunning aanvragen in Rotterdam: hoe werkt het?

Hoe kun je een parkeervergunning in Rotterdam aanvragen?

De vergunning aanvragen is zo gedaan. Je logt in met je DigiD, vult het online formulier in en levert daar de benodigde documenten aan. Aanvragen kan ook per post of in het stadhuis aan de balie.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor een Rotterdamse parkeervergunning, moet je in ieder geval kunnen aantonen dat je in de stad woont en geen eigen parkeergelegenheid tot je beschikking hebt. Daarnaast denkt Rotterdam aan het milieu. Het is daarom niet mogelijk om een vergunningen aan te vragen voor benzineauto’s van voor 1992 en dieselauto’s van voor 2001. Nieuwbouw? Dan wordt in principe geen vergunning verleend.

Kan het overal in Rotterdam?

Je kan een vergunning aanvragen om te parkeren in de gebieden waar normaal betaald parkeren geldt. In de rest van de stad is het niet mogelijk, maar parkeer je meestal gewoon gratis.

Hoe lang duurt het?

Aanvragen kan meestal per direct en anders duurt het maximaal 5 dagen. Als je de vergunning online of in aan de balie aanvraagt, is het per direct geregeld. Doe je dan aanvraag per post, dan wacht je maximaal 5 dagen. Sommige gebieden hebben een wachtlijst, je kunt dan een tijdelijke vergunning aanvragen voor een zone in de buurt. Weten welke gebieden een wachtlijst hebben? Bel 14 010.

Wat kost het?

Je eerste parkeervergunning kost in Rotterdam €115,20 per jaar. Elke volgende kost €248,40 per jaar. Je kan per huishouden maximaal twee vergunningen aanvragen.

Wat als ik ga verhuizen?

Verandert je situatie? Je kunt je vergunning online wijzigen of opzeggen.

Waar parkeert mijn bezoek?

In Rotterdam kun je gratis een bezoekersvergunning aanvragen. Je meldt je bezoek aan via de app of door te bellen. Je gasten parkeren dan voor een gereduceerd tarief van €0,10 per 10 minuten.

Ik heb een andere vraag

Op de website van de gemeente Rotterdam vind je alles in detail terug en kun je je vergunning aanvragen of beheren.

Heb je (nog) geen parkeervergunning of parkeer je ergens anders dan bij je eigen huis? Parkeer dan goedkoop en makkelijk met de app van Parkmobile. Meer Parking Hacks? Bekijk ze hier.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.