Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Caravan parkeren! Wat mag wel én wat mag niet?

Caravan parkeren! Wat mag wel én wat mag niet?

Ruim voordat de vakantie aanbreekt, staat de caravan vaak al voor de deur. Maar wat zijn eigenlijk de parkeerregels omtrent caravan parkeren? Wij hebben het voor je uitgezocht!

De beste plek voor het parkeren van jouw caravan  natuurlijk op een zonovergoten camping ergens in Europa. Maak je tijdens je reis hiernaar toe onderweg een tussenstop in België? Met de EasyPark app kun je ook in België achteraf betalen voor parkeren. Ga je naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland? Download dan de ParkNow app. Dit is ons kleine zusje en werkt hetzelfde als Parkmobile.

Bekijk alle EasyPark locaties

 

Caravan parkeren voor de deur

Er zijn wel degelijk regels verbonden aan het parkeren van een caravan voor de deur. Deze regels verschillen per gemeente. De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter. Check dus goed welke regels in jouw gemeente van toepassing zijn. Deze kun je terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening. Geldt er betaald parkeren in het gebied waar de caravan staat geparkeerd? Dan dient er ook voor de caravan parkeergeld betaald te worden.

Het risico van te lang parkeren

Maar wat gebeurt er als de caravan langer dan 3 dagen op een openbare plek geparkeerd staat? De eigenaar van de caravan kan hierop worden aangesproken door de gemeente of politie. In het ergste geval wordt zelfs besloten een boete van €90 uit te schrijven. Wordt de caravan vervolgens nog niet verplaatst? Dan loopt de eigenaar het risico dat deze wordt weggesleept. De kosten van de wegsleepdienst zijn ook voor rekening van de caravan eigenaar.

Waar mag de caravan wel staan?

Sommige gemeenten hebben aangewezen straten waar de caravan voor een langere periode vrij mag staan. Dit is wel heel uitzonderlijk. De caravan dient daarom buiten de vakanties om in een garage of andere opslagruimte gestald te worden, al dan niet tegen een vergoeding. Bijkomend voordeel is dat je hiermee ook minder kans op diefstal of beschadiging hebt.

Let op: De regelgeving omtrent mobiel internetten in het buitenland is veranderd. Sinds 15 juni 2017 kun je binnen de Europese Unie zonder extra kosten gebruikmaken van je internetbundel. Dat bekent ook over de grens onbezorgd je parkeeractie starten bij bijvoorbeeld een bezoekje aan Gent met de EasyPark app.

Fijne vakantie!

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.