Contact
help

Caravan parkeren! Wat mag wel én wat mag niet?

26 juni 2017

Ruim voordat de vakantie aanbreekt, staat de caravan vaak al voor de deur. Maar wat zijn eigenlijk de parkeerregels omtrent caravan parkeren? Wij hebben het voor je uitgezocht!

De beste plek voor het parkeren van jouw caravan  natuurlijk op een zonovergoten camping ergens in Europa. Maak je tijdens je reis hiernaar toe onderweg een tussenstop in België? Met de Parkmobile app kun je ook in België achteraf betalen voor parkeren. Ga je naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland? Download dan de ParkNow app. Dit is ons kleine zusje en werkt hetzelfde als Parkmobile.

Bekijk alle Parkmobile locaties

 

Caravan parkeren voor de deur

Er zijn wel degelijk regels verbonden aan het parkeren van een caravan voor de deur. Deze regels verschillen per gemeente. De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter. Check dus goed welke regels in jouw gemeente van toepassing zijn. Deze kun je terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening. Geldt er betaald parkeren in het gebied waar de caravan staat geparkeerd? Dan dient er ook voor de caravan parkeergeld betaald te worden.

Het risico van te lang parkeren

Maar wat gebeurt er als de caravan langer dan 3 dagen op een openbare plek geparkeerd staat? De eigenaar van de caravan kan hierop worden aangesproken door de gemeente of politie. In het ergste geval wordt zelfs besloten een boete van €90 uit te schrijven. Wordt de caravan vervolgens nog niet verplaatst? Dan loopt de eigenaar het risico dat deze wordt weggesleept. De kosten van de wegsleepdienst zijn ook voor rekening van de caravan eigenaar.

Waar mag de caravan wel staan?

Sommige gemeenten hebben aangewezen straten waar de caravan voor een langere periode vrij mag staan. Dit is wel heel uitzonderlijk. De caravan dient daarom buiten de vakanties om in een garage of andere opslagruimte gestald te worden, al dan niet tegen een vergoeding. Bijkomend voordeel is dat je hiermee ook minder kans op diefstal of beschadiging hebt.

Let op: De regelgeving omtrent mobiel internetten in het buitenland is veranderd. Sinds 15 juni 2017 kun je binnen de Europese Unie zonder extra kosten gebruikmaken van je internetbundel. Dat bekent ook over de grens onbezorgd je parkeeractie starten bij bijvoorbeeld een bezoekje aan Gent met de Parkmobile app.

Fijne vakantie!

Duurzame parkeerinnovaties – Op naar leefbare en groenere steden

19 april 2019

Het verminderen van CO2-uitstoot is een wereldwijde trend en daarmee ook het autovrij maken van de steden. Want steden worden steeds drukker. Het is lastig om van de ene kant van de stad naar de andere kant te komen en er te parkeren. Naast dat dit frustrerend is voor bewoners en bezoekers, is het slecht…

Lees verder
delen

Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019

12 april 2019

Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019. De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden. Daarnaast moet er meer ruimte komen voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden worden geïnvesteerd in mobiliteit en in de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte. Wat betekent dit voor jou?  Je gaat per…

Lees verder
delen

Betaald parkeren in vier nieuwe Utrechtse wijken

01 april 2019

Per 1 april 2019 betaal je voortaan ook om je auto te parkeren in de buurten rond de Gazellestraat (Tolsteeg & Rotsoord), Waalstraat (Rivierenwijk), Kouwerplantsoen (Tuindorp) en Eykmanhof (Tuindorp). In en rond de Gazellestraat en Waalstraat geldt nu een parkeertarief van €2,93 per uur van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur….

Lees verder
delen

Parkmobile onderdeel van NOW mobility services BMW Group en Daimler AG

22 februari 2019

BMW Group en Daimler AG vieren op 22 februari 2019 de start van de mobility service joint ventures: PARK NOW (Parking) CHARGE NOW (Charging) REACH NOW (Multimodal) FREE NOW (Taxi Ride hailing) SHARE NOW (Car sharing) Samen met mobiliteitsdiensten als MyTaxi, DriveNow, Car2Go en velen meer, is Parkmobile nu deel van NOW.  Parkmobile, ParkNow, Park-line,…

Lees verder
delen

Parkeerboetes 2019

19 januari 2019

Met ingang van het nieuwe jaar zijn de hoogtes van parkeerbonnen en verschillende parkeerboetes veranderd. Als je niet of te weinig betaald voor je parkeeractie én geen geldige parkeervergunning hebt, krijg je een parkeerbon, ook wel naheffingsaanslag genoemd. Gelukkig betaal je met Parkmobile altijd alleen voor de tijd die je daadwerkelijk parkeert. Om zeker te…

Lees verder
delen