Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

7x not done tijdens parkeren

7x not done tijdens parkeren

Asociaal parkeergedrag. Iedereen is er wel bekend mee. Misschien maak jij jezelf hier stiekem ook wel eens schuldig aan. Maar waarom doen we het eigenlijk? Want in sommige gevallen loop je het risico op een fikse boete. Daarom zet Parkmobile de 7 grootste ‘not dones’ tijdens parkeren voor jou op een rijtje.

 

 1. Treintje rijden

  Een veelgemaakte fout is het treintje rijden in parkeergarages of op andere parkeerterreinen met een slagboom. Met meerdere auto’s in één keer onder de slagboom door. Zo hoef je niet te betalen. Waar alleen geen rekening mee wordt houden is dat de parkeergarages/ -terreinen vaak volhangen met camera’s. Gevolg? Een boete van €360.

 1. Fout-/dubbel parkeren

  Het grootste hekelpunt van veel parkeerders: fout-/dubbel parkeren. Iedereen kent het wel. Er is al geen vrije parkeerplek te vinden en dan staat er ook nog iemand dubbel geparkeerd. Wat krijg je dan? Dan parkeren we ‘m gewoon op de stoep. Ook fout! Bij fout-/ dubbel parkeren kun je rekenen op een boete van €90. In vervolg toch nog maar even een rondje extra rijden voor een lege parkeerplaats.

 2. Geen parkeergeld betalen

  Je auto parkeren op een parkeerplaats waar betaald parkeren geldt, maar vervolgens niet betalen. ‘Ik hoef alleen maar even iets af te geven’. Zul je bij terugkomst net zien dat de parkeerwachter jouw kenteken al heeft gescand. Gevolg: een boete van €61 plus het geldende parkeertarief. Had je nu toch maar betaald…

 3. Parkeren op een mindervalidenparkeerplaats

  Misschien wel de meest asociale van allemaal. Parkeren op een plek die bedoeld is voor mensen die minder valide zijn. Deze parkeerplaatsen zijn niet voor niets dichtbij een ingang geplaatst. Parkeer jij jouw auto zonder invalidenkaart op deze parkeerplaats? Reken bij controle dan maar op een boete van €370. En als je het ons vraagt is dit zeer terecht.

 4. Voorkruipen terwijl jij staat te wachten

  Ken je dat? Sta jij met je goede gedrag netjes te wachten tot er een plekje vrijkomt, pikt degene die achter je stond deze gauw in. Heel frustrerend! Helaas levert het geen boete op, wel heel veel frustraties.

 1. Rondjes rijden

  Deze ‘not done’ tijdens parkeren ligt in het verlengde van nummer 5. In plaats van netjes te wachten tot er een parkeerplaats vrijkomt, ga je alsmaar rondjes rijden. Toch is het verstandiger om te blijven wachten tot er iemand naar zijn auto loopt. En als iedereen nou netjes op zijn beurt wacht…

 2. Betalen bij de parkeerautomaat

  De laatste op de lijst, maar voor EasyPark de meest onbegrijpelijke. Waarom gehannes bij de parkeerautomaat terwijl je ook kunt parkeren met de #1 parkeerapp? Met Parkmobile start je je parkeeractie bij aankomst en stop je deze bij vertrek. Je betaalt per minuut en achteraf. Inmiddels is EasyPark actief in ruim 185 steden in Nederland én België. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle locatie.

 

[reglink button=”ja” text=”Word nu gratis klant”]

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.