Onze app is veranderd, wat betekent dit voor jou? Meer info

Druk op de weg? Met deze 7 tips blijf jij relaxed!

De vakantie zit erop en iedereen gaat weer steeds vaker naar het werk. Dit merk je ook aan de drukte op de weg. Maar file- en parkeerstress, daar zit jij na je zorgeloze vakantie toch helemaal niet op te wachten? Wij geven je 7 tips om relaxed te blijven in je auto.

Druk op de weg? Met deze 7 tips blijf jij relaxed!

Tip 1: Luister een audioboek of podcast

Vermaakt worden of iets leren tijdens je lange rit? Dan is een audioboek of podcast een goed idee! Vooral als je normaal niet aan lezen toe komt, is het echt een uitkomst. Zo besteed je je verloren tijd ook nog eens nuttig! Probeer eens de beste podcasts van dit moment.

Tip 2: Zing mee met je favoriete muziek

Je favoriete nummers aan en keihard meezingen, daar word je toch vrolijk van? Ok, misschien andere weggebruikers niet, maar dan dan doe je gewoon de ramen dicht. Zo worden files een stuk draaglijker en start jij je werkdag vol met energie.

Tip 3: Laat je fantasie de vrije loop

Heb jij wat creatieve uitdagingen op je werk? Dan heb je in de auto mooi de tijd om even te brainstormen. Geen inspiratie? Kijk dan tijdens de file eens goed om je heen en creëer je eigen verhalen over andere weggebruikers. Wat voor type is die man in die rode Peugeot? Wat voor werk doet hij? Fantaseren is fijn vermaak en stimuleert je creativiteit.

Tip 4: Ruim op

Staat het echt muurvast? Dan kan je net zo goed even je auto rondkijken en opruimen. Misschien ligt er nog troep in van je vakantie. Of is je auto bezaait met bonnetjes en verpakkingen. Laat die handjes wapperen. Blijf wel alert, want als het weer gaat rijden wil jij natuurlijk niet diegene zijn die het verkeer ophoudt.

Tip 5: Maak het samen gezellig

Samen in de auto is gezelliger dan alleen. Misschien heb je wel een vriend of vriendin die dezelfde kant op moet? Of kun je carpoolen met een collega? Dat is ook meteen een stuk milieuvriendelijker. Toch alleen in de auto en toevallig single? Dan heb je vast weleens gehoord van fileflirten. Oogcontact, een lach, knipoog of praatje met het raam open maakt die file een stuk gezelliger. En wie weet houd je er een leuk contact aan over 😉.

Tip 6: Vind van te voren je parkeerplek

Vooral in een drukke stad kan een goede parkeerplek vinden best lastig zijn. Bespaar je die stress en zoek van te voren een plek met onze parkeerapp. Met Find & Park zie je waar je de beste kans hebt op vrije parkeerplekken op straat. Maar je kunt ook naar een ParkBee-garage. Parkeerplekken zijn daar vaak tot wel 50% goedkoper.

Tip 7: Parkeer slim met kentekenherkenning

Met meer dan 250 garages in Nederland en België is er altijd wel één in de buurt van je bestemming. En het mooie is, veel daarvan werken met kentekenherkenning. Je hoeft deze optie alleen maar aan te zetten in je EasyPark-app en je rijdt zonder ticket gemakkelijk in en uit. De slagboom opent vanzelf en je parkeeractie start en stopt automatisch. Dat scheelt je tijd én geld!

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2023 Easypark. Alle rechten voorbehouden.